Vijesti / Osijek

Strašna tragedija u Čepinu: Dvojica radnika poginula

Strašna tragedija u Čepinu: Dvojica radnika poginula

U teškoj nesreći koja se dogodila tijekom radova na kanalizaciji u Čepinu kod Osijeka poginuli su jedan djelatnik osječke tvrtke Vodovod i jedan djelatnik čepinske komunalne tvrtke Urednost, a još trojica radnika (jedan iz Urednosti i dvojica iz Vodovoda) su ozlijeđena i nalaze se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Kako pričaju susjedi, radnici su navodno nešto micali u pretpumpnoj stanici kanalizacije i jedan po jedan upadali unutra.

Do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje je li točno, kao što su prenijeli neki portali, da je do nesreće došlo jer je jedan radnik pao u kanalizacijski otvor te se pretpostavlja da su ostali željeli pomoći kolegi, ali su ih najvjerojatnije omamili plinovi te su i oni nastradali, Premec je odgovorio da je očevid još uvijek u tijeku.

„Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja o tome ćemo obavijestiti javnost," rekao je Premec.

Povodom ovog nemilog događaja izjavu za medije poslala je i Uprava Vodovoda Osijek: ''Tvrtka VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima stradalih u tragediji, koja se dogodila u Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke ulice u Čepinu. 

Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Urednost d.o.o. angažirala je dežurnu ekipu sa vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o.

Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika. U otkrivanju uzroka ove tragedije odgovorne osobe tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o. surađuju s nadležnim institucijama, a VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima poginulih u ovoj strašnoj tragediji.''

Foto: Davor Javorović/Pixell

   

  


Izdvojeno

Reci što misliš!