Vijesti / Osijek

U Đakovu će se utakmice normalno gledati

U Đakovu će se utakmice normalno gledati

Unatoč pomalo senzacionalističkim naslovima kako se utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Đakovu neće moći gledati na terasama kafića, Grad Đakovo šalje umirujuće riječi za sve one koji su potpali pod navijačko ludilo.

"Iz natpisa u medijima i priče u dakovačkim ugostiteljskim krugovima dalo se naslutiti da ie Grad Đakovo svojim Odlukama o ugostiteljskoj djelatnosti odredio da se na terasama kafića neće smjeti  gledati utaknrice Svjetskog nogometnog prvenstva. Želim naglasiti da Grad Đakovo nije donosio slične odluke, a potencijalna problematika na relaciji ugostitelji - Sanitarna inspekcija, nema veze s Gradom i gradskim odlukama. Grad Đakovo nikada nije
zabranio gledanje utakmica na otvorenim dijelovima ugostiteljskih objekata, problem je isključivo vezan uz Zakon o zaštiti od buke koji ie donio Hrvatski sabor, a ne Grad Đakovo. Njegovo provođenje, odnosno inspekcijski nadzor provodi Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva," naglašavaju u Gradu Đakovu.

Kako bi izašli u susret ugostiteljima, Grad je sukladno svojim odlukama omogučio produženo radno vrijeme za sve one kafiće koji podnesu zahtjev za istim na dane kad igra reprezentacija Hrvatske. Tako će se već u subotu kad Hrvatska igra s Nigerijom moći raditi do 2 sata iza ponoći. Sljedeća utakmica na rasporedu je 21. lipnja, a tad se primjenjuje radno vrijeme koje je vezano uz Đakovačke vezove i radno vrijeme kafića u to vrijeme. Od 22. lipnja do 6. srpnja svi mogu raditi do 2 sata, a od 7. do 9. srpnja do čak 4 sata iza ponoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne sumnjamo kako će i Đakovo zahvatiti nogometno ludilo i kako u slučaju dobrih rezultata Hrvatske nikome neće smetati povećana razina buke. Problem može nastati samo ako Dalićeve trupe ne odigraju u skladu s očekivanim...

SiB.hr
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

   


Izdvojeno

Reci što misliš!