Učenici Frankopana pokazali svoje umijeće

Učenici Frankopana pokazali svoje umijeće

skola fran 1

U srijedu, 6. lipnja 2018. godine u 20 sati, u školskoj se dvorani OŠ Frana Krste Frankopana održala završna glazbena produkcija produženog boravka pod nazivom "Sad samo sanjaj", kao rezultat višemjesečnog provođenja projekta "U Zemlji mojih posebnosti i odgovornosti".

Učenici produženog boravka izveli su malo glazbeno-scensko djelo te su uz njih nastupili i mnogobrojni gosti izvođači - VS Akvarel, RitmOS i PK Broadway. S ponosom ističemo da smo posebno sretni i radi službene premijere spota pjesme Nene Belana i Ines Prajo "Sanjaj" na hrvatskom znakovnom jeziku za gluhe i gluhoslijepe osobe.

Voditeljice projekta su učiteljice u produženom boravku - Maja Vidović, Ivana Juka te Tena Duran, koja je ujedno i autorica spomenutog projekta i glazbene produkcije.

skola fran 2

 Aktivnosti provođene tijekom projekta bile su: likovne i glazbene radionice, vođena fantazija, lutkarstvo - lutka u terapiji, osmišljavanje priča i igranje uloga, tehnike skladanja i improvizacije, učenje Hrvatskog znakovnog jezika, snimanje spota, izrada slikovnica, upoznavanje s pjesničkim tehnikama i vlastitim stvaralaštvom, Montessori igre tišine, izrađivanje rekvizita i priremanje glazbene produkcije te učenje osnovnih plesnih ritmova.

Ciljevi projekta "U zemlji mojih posebnosti i odgovornosti" bili su: promicanje vrijednosti Hrvatskog znakovnog jezika, kao osnovnog sredstva komunikacije među gluhim i gluhoslijepim osobama,  razvijanje empatije i poštovanja prema osobama s tjelesnim oštećenjima, osvještavanje samostalnosti i odgovornosti u aktivnostima svakodnevnog života, prikazivanje djeteta kao kipara vlastite osobnosti te poticanje individualnih vrlina, posebnosti i jedinstvenosti, sukladno načelima M. Montessori, njegovanje socijalnih odnosa i vještina, prepoznavanje tišine kao čovjekove urođene potrebe.

  

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja