Vijesti / Osijek

Luka Modrić nakon presude Mamiću ne vjeruje osječkim sucima i traži da mu se sudi u Zagrebu

Luka Modrić nakon presude Mamiću ne vjeruje osječkim sucima i traži da mu se sudi u Zagrebu

Nakon osuđujuće presude Zdravku Mamiću, nogometaš Luka Modrić više ne vjeruje sudu u Osijeku pa je tražio da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja vodi u Zagrebu.

Kako doznaje portal Telegram, zahtjev je argumentiran činjenicom da su svi svjedoci, vještaci i sudionici procesa - iz Zagreba - pa je, misli Modrićeva obrana, logično da se postupak tu i prebaci. Osim toga, smatraju da bi, u slučaju da postupak ostane u Osijeku, u pitanje mogla biti dovedena nepristranost sudaca. O tom zahtjevu će odlučivati Vrhovni sud.  

Optužnicu protiv Modrića podiglo je početkom ožujka Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i na teret mu stavilo davanje lažnog iskaza. Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku, pred kojim je optužnica i podignuta, no prije toga obrana hrvatskog reprezentativca uložila je zahtjev za delegacijom slučaja u neki drugi grad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

>>> Županijski sud u Osijeku Mamića osudio na 6 i pol godina zatvora!

Taj zahtjev argumentiran je činjenicom da su svi svjedoci, te vještaci, kao i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, iz Zagreba. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično i svrsishodno da se postupak prebaci u Zagreb. Time bi se smanjili budući troškovi procesa i olakšalo njegovo vođenje.

Osim toga, Modrić i njegov odvjetnički tim, smatraju da bi u slučaju da postupak ostane u Osijeku mogla u pitanje biti dovedena nepristranost tamošnjih sudaca. Luka Morić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom sudu, doduše onom Županijskom, a taj sud je, pak, izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku. Postoji i šansa da bi u slučaju žalbe na presudu u postupku protiv Modrića upravo Županijski sud u Osijeku bio nadležan da o njoj odlučuje. Zato bi, prema stavu obrane, moglo doći do svojevrsnog sukoba interesa, piše Telegram. Kako bi se to izbjeglo sudski spis trebalo bi delegirati u Zagreb, traži Modrić.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!