Vijesti / Osijek

U svibnju policija kaznila 119 biciklista: Konzumiranje alkohola i vožnja po nogostupu najčešći prekršaji

U svibnju policija kaznila 119 biciklista: Konzumiranje alkohola i vožnja po nogostupu najčešći prekršaji

Na području PU osječko-baranjske u svibnju je evidentirano 57 prekršaja vozača mopeda i motocikla, od čega 8 alkohola, 10 prekoračenja brzine kretanja, 6 upravljanja neregistriranim vozilom, 19 nekorištenja zaštitne kacige, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 2 neuporaba svjetala, 2 tehničke neispravnosti i 7 ostalih prekršaja.

Prekršaja biciklista je 119, od čega 58 alkohola, 27 nekorištenja biciklističke staze i vožnja po nogostupu, 14 neuporaba svjetala u noćnim uvjetima, 8 nekorištenja reflektirajućeg prsluka, 1 tehnička neispravnost i 11 ostalih prekršaja.

Policijski su službenici 5. lipnja evidentirali 6 prekršaja vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost utvrđena je kod 58-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom te je u 23,25 sati zaustavljen u Osijeku u Županijskoj ulici. Utvrđena mu je prisutnost alkohola od 2,36 g/kg.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istoga dana u 21,35 sati u Belom Manastiru, u Ulici J. Benešića zaustavljen je vozač bicikla, 38-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,94 g/kg.  Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom ove godine dva puta zatečen je da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola.

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!