Vijesti / Osijek

Županijski sud u Osijeku Mamića osudio na 6 i pol godina zatvora!

Županijski sud u Osijeku Mamića osudio na 6 i pol godina zatvora!

Zdravko Mamić od danas je i službeno kriminalac, ali i bjegunac! Županijski sud u Osijeku proglasio ga je krivim po svim točkama optužnice u kojima ih se tereti da su  izvukli 117 milijuna kuna iz GNK Dinama i tako odštetili državni proračun za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Na izricanju presude koja je počela u podne nije se pojavio niti jedan okrivljenik. Zdravko Mamić večer prije izricanja presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, točnije Međugorje, državu u kojoj ima drugo državljanstvo.

Braća Mamić i Vrbanović proglašeni krivima za izvlačenje novca iz Dinama u slučaju podjele transfera s Dejanom Lovrenom kako bi se priskrbila nepripadna imovinska korist mlađem Mamiću od 25,8 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zdravko Mamić kriv je i za izvlačenje novca u slučaju podjele transfera s Lukom Modrićem. Riječ je o 80,9 milijuna kuna, od kojih je Dinamo platio 14 milijuna poreza, a ostatak isplatio Modriću.

Ovaj je od tog novca sebi zadržao 14,9 milijuna kuna, a ostalih 52 milijuna predao Mamiću i članovima njegove obitelji.

Županijski sud u Osijeku nepravomoćno je osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci, Damira Vrbanovića na tri, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

Za nepravomoćen zatvorske kazne od 5 i više godina okrivljenik mora odmah u zatvor, ne može čekati pravomoćnu presudu sa slobode, što Zdravka Mamića odmah stavlja na listu bjegunaca. Mamić je u pressici nakon izricanja kazne najavio da se ne planira vraćati u Hrvatsku na održavanje zatvorske kazne nego će svoju borbu u ovom slučaju nastaviti iz Bosne i Hercegovine.

Zdravko Mamić mora vratiti sav nezakonito stečen novac. Oduzimaju mu se i dva stana na Cvjetnom trgu. Marina Mamić u roku od 15 dana mora po pravomoćnosti državi predati stanove i zemlju koju je Mamić kupio nezakonito stečenim novcem. Oduzima se i stan na Radničkoj cesti u Zagrebu koji je u vlasništvu Vanje Horvat. Mamiću će oduzeti i brodicu.

SiB.hr
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!