Vijesti / Osijek

Država OBŽ-u dodjelila dvije nekretnine u središtu Osijeka

Država OBŽ-u dodjelila dvije nekretnine u središtu Osijeka

Ministar Goran Marić i župan Ivan Anušić danas, 4. lipnja 2018. godine, potpisali su u Osijeku ugovore kojima Ministarstvo državne imovine, kao vlasnik, dodjeljuje nekretnine (zgrade na adresi Europske avenije 11 i Kapucinska 40) na korištenje Osječko-baranjskoj županiji, i to u svrhu unapređenja sadržaja i provođenja programa za djecu i mlade, odnosno sadržaja socijalne skrbi.

Nekretnine se dodjeljuju na korištenje bez naknade, a do konačnog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sa RH. Potpisivanju su nazočili predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, zamjenici župana Petar Lagator i Goran Ivanović, tajnik Županije Ivan Hampovčan i pročelnica Upravnog odjela za upravne i pravne poslove Sabina Režić.

- Nekretnine u Kapucinskoj 40 i Europske avenije 11 već se nalaze u službi Osječko-baranjske županije, a sada su potpisani ugovori s Ministarstvom državne imovine koji omogućavaju njihovo investicijsko održavanje i uređivanje. Planiramo obnoviti i urediti ove secesijske zgrade, što nam je i obaveza kao korisnicima. Objekti su devastirani i stari te do sada nisu bili ozbiljnije obnavljani, a sada to napokon možemo napraviti. Zgrada koja se nalazi u Europskoj aveniji je spomenik kulture i secesije, stoga je ovo mogućnost da se i ona priključi nizu obnova zgrada avenije u Osijeku. Želja nam je u budućnosti sklopiti ovakav sporazum te obnoviti i zgradu u Županijskoj 4 gdje se nalaze naša vijećnica i uredi - rekao je župan Ivan Anušić.

Ministar Goran Marić pohvalio je suradnju Ministarstva državne imovine s Osječko-baranjskom županijom i Gradom Osijekom, kao i ostalim jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Objasnio je da je Ministarstvo zateklo na tisuće zapuštenih predmeta i puno izgubljene dokumentacije.

- Naša misija i politika je da imovina treba služiti onima koji žive uz nju tako da je najveći dio predmeta vezan za rješavanje predmeta JLS. Na žalost, do sada je u Ministarstvu samo jedna osoba bila zadužena za toliko tisuća predmeta. Oformili smo cijeli odjel kojim pojačavamo službu, a prioritet su predmeti JLS jer na taj način možemo najviše i izravno pomoći aktivaciji državne imovine i investicijama, kao i zapošljavanju na području cijele Hrvatske - rekao je ministar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!