Vijesti / Osijek

Trijezni vozači isprobavali pijane naočale

Trijezni vozači isprobavali pijane naočale

Članovi Podružnice 5. Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia, u suradnji s PU Osječko-baranjskom, HAK Osijek i Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas“ kao partnerima, u nastavku projekta „Trijezni vozač“ dijelili su upozoravajuće letke 10. svibnja 2018.g. vezano uz Sigurnost prometa na cestama u ulici kneza Trpimira, kod BP INA-e.

Riječ je o projektu kojim se željelo preventivno djelovati na vozače motornih vozila i ostalih sudionika u prometu i to na korištenje zaštitnog pojasa, korištenje mobitela tijekom vožnje i štetnost alkohola i drugih opijata u prometu.

Nakon edukativnog i prevencijskog predavanja od strane djelatnika PU Osječko baranjska i provedenog mini poligona te isprobanih „pijanih naočala“ i 3D naočala učenici su dijelili edukativno-prevencijske letke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, nakon izvršene kontrole od strane djelatnika prometne policije učenici su svakom vozaču predali po jedan primjerak upozoravajućeg letka sa ciljem osvještavanja svih sudionika u prometu, da su oni kao vozači i sudionici u prometu u najvećem broju slučajeva odgovorni za svoju sigurnost a kao rizični faktor navodimo neprimjenu brzinu, korištenje mobilnog uređaja, vožnju pod utjecajem alkohola te ne korištenje zaštitnog pojasa.

trijezni vozac 1

„Cilj je ovog i sličnih projekata koje provodimo ispred MKVC-a da mladima ukažemo na štetnost alkohola i drugih opijata u prometu te važnost pridržavanja prometnih propisa. Ujedno ih potičemo da se uključe u samu provedbu Projekata vezanih uz Sigurnost prometa na cestama te kao budući vozači shvate ozbiljnost upravljanja motornim vozilima“ - navodi Sonja Srša , glasnogovornica Podružnice 5. Istočna Hrvatska MKVC.

„Maturanti spadaju u jednu od najosjetljivijih i najugroženijih skupina u prometu. Iz tog je razloga cilj ovog projekta upozoriti maturante, kao mlade i neiskusne ljude i buduće vozače, na opasnosti koje prijete kada sjednu za upravljač motornog vozila. Istovremeno svojim prisustvom i podjelom letaka sudjeluju u samom Projektu te kao djeca upozoravaju vozače na poštivanje prometnih propisa. Naša je dužnost kao roditelja i građana Republike Hrvatske sačuvati zdravlje i živote kako naše djece tako i svih građana Lijepe Naše“ - navodi Sandra Brajnović, ravnateljica Trg. i kom. škole Davor Milas..

  


Izdvojeno

Reci što misliš!