Vijesti / Osijek

Šestero maloljetnika u Osijeku završilo u bolnici zbog pušenja tzv. osvježivača zraka

Šestero maloljetnika u Osijeku završilo u bolnici zbog pušenja tzv. osvježivača zraka

Šestero djece u dobi od 13 do 17 godina, hospitalizirano je na osječkom KBC-u zbog pušenja tzv. osvježivača zraka, odnosno sintetske ulične droge, vrlo snažnog i po život opasnog derivata THC-a.

Djeca koja su završila u bolnici u teškom stanju prije desetak dana dolaze iz Osijeka, Đakova, Požege i Baranje. Konzumirala su tzv. osvježivače zraka zbog kojih je 2015. preminuo 15-godišnji dječak u Zagrebu.

- Djeca koja su kod nas zbrinuta danima osjećaju strah da će ih netko napasti, ne mogu spavati, čuju različite glasove, prepričavaju nam kako im se javlja glas koji im govori da će ih netko ubiti, misle da će sami sebi nešto učiniti, otkinuti si ruku i slično... To su strašne situacije, kazala je za Jutarnji list doc. prim. dr. sc. Katarina Dodig Ćurković, pročelnica Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smatra da, iako je riječ o vrlo teškoj situaciji u kojoj su glavni akteri maloljetnici, upravo zato o njoj treba javno govoriti. Ističe i da među šestero djece ima i onih koji su to konzumirali prvi put, na nagovor prijatelja. Jedan je čak i aktivni sportaš.

VIDEO:

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!