Vijesti / Osijek

Preko 5 milijuna kuna za ublažavanje siromaštva na području Osijeka

Preko 5 milijuna kuna za ublažavanje siromaštva na području Osijeka

Osječkoj humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" odobren je projekt "Ublažavanje siromaštva na području Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći", za koji je iz Europskog fonda za najpotrebitije osigurano 5,04 milijuna kuna bespovratnih sredstava, istaknuto je u ponedjeljak u Osijeku na predstavljanju projekta.



Projekt će, uz ostalo, obuhvatiti nabavu i podjelu prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za 3.500 korisnika u socijalnoj potrebi na području Osijeka i prigradskih naselja, podjelu sportske opreme i školskog pribora za 361 dijete roditelja u socijalnoj potrebi, organizaciju radionica o upravljanju kućanstvom, higijenom i zdravom prehranom za korisnike te nabavu informatičke opreme za udrugu "Rijeka ljubavi".

Kako je rekla predsjednica te udruge Štefica Čučak, iako se radi o velikim sredstvima trebat će tri ili četiri mjeseca za provedbu postupka javne nabave, podsjetivši kako je sličan projekt udruge ugašen krajem rujna prošle godine, pa se Udruga posljednjih sedam mjeseci snalazila na razne načine kako bi građanima u socijalnoj potrebi omogućila podjelu humanitarnih paketa.

PXL 070518 20509981

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin ocijenio je kako je u pitanju socijalno značajan projekt, istaknuvši da županija poduzima napore na poboljšanju stanja gospodarstva i zaposlenosti, kako bi u budućnosti potrebe za ovakvim projektima bilo što manje.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić izvijestio je kako se u gradskom socijalnom programu trenutno nalazi oko 800 obitelji, a sklopu tog programa za izravne pomoći socijalno ugroženim građanima izdvaja se oko 30 milijuna kuna.

Predstavnik Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Toni Žufić kazao je kako je od 2014. ovo četvrti projekt u kojem RRA pomaže udruzi "Rijeka ljubavi", a ukupno je iz EU fondova za ove projekte povučeno 10,3 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: Radio Osijek
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!