Vijesti / Osijek

400 tisuća kuna poduzetnicima u Osijeku

400 tisuća kuna poduzetnicima u Osijeku

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo predali su potpore Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva prvoj skupini poduzetnika na području grada koji su se javili na javni poziv.

Grad Osijek kao potporu poduzetnicima ove je godine u proračunu osigurao 1,3 milijuna kuna, a prvih dvadesetak poduzetnika dobilo je ukupno 400 tisuća kuna.

"Ova potpora puno znači jer to je nastavak suradnje s gradskom upravom", rekao je Denis Sušac čija IT tvrtka zapošljava šezdesetak osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo su informatičke tvrtke u najvećem broju prijavile na javni poziv, a dvadesetak tisuća kuna uglavnom će iskoristiti za nabavu informatičke opreme.

"Ovo je prva tranša potpore poduzetnicima", rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

"Očekujem da ćemo u sljedećim godinama raspolagati izdašnijim novčanim sredstvima za pomoć poduzetnicima. Ne možemo očekivati velike ulagače, a često ne možemo vjerovati ni obaćanjima o državnim ili stranim ulaganjima, tako da je model suradnje grada i poduzetnika korak po korak i najsigurniji", rekao je Vrkić i napomenuo da će grad nastojati postaviti okvir u kojem bi se razvijalo poduzetništvo.

Tekst: Radio Osijek

   


Izdvojeno

Reci što misliš!