Vijesti / Osijek

Osječki studenti u akciji: bitka s plastičnim otpadom

Osječki studenti u akciji: bitka s plastičnim otpadom

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje jučer (23. travnja 2018.) je u organizaciji udruge Alumni Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Alumni BiolOs) provedena akcija čišćenja i prikupljanja plastičnog otpada „Osječki studenti u akciji: bitka s plastičnim otpadom“.

U akciji je prikupljeno preko 30 vreća plastičnog otpada uz dravsku obalu na području Pampasa. Uz Alumni BiolOs, u akciji su sudjelovali studenti Odjela za biologiju te Udruga studenata biologije ZOA. Ovu aktivnost je podržala tvrtka Unikom d.o.o. doniranjem vreća za prikupljanje plastičnog otpada koji je prevezen i zbrinut na reciklažnom dvorištu.

Akcija je organizirana u sklopu globalnog pokreta “Earth Day 2018: End Plastic Pollution“ čiji su osnovni ciljevi podizanje svijesti, edukacija stanovništva i promocija odgovornog korištenja plastičnih proizvoda te organizacija različitih ekoloških akcija diljem svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Alumni BiolOs je osnovan 26. ožujka 2018. godine kao dobrovoljna strukovna udruga čija je osnovna misija izgraditi i ojačati međusobnu povezanost i suradnju svih generacija bivših studenata Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, s ciljem poticanja razmjene znanja i iskustva kroz aktivno sudjelovanje u stručnim, obrazovnim i istraživačkim djelatnostima. Vizija Alumni BiolOs je ojačati ugled te poboljšati stručnost i prepoznatljivost diplomiranih studenata i njihovu konkurentnost na tržištu rada.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!