Vijesti / Osijek

Lijeva obala Drave postaje nova gradska sportsko-rekreativna zona

Lijeva obala Drave postaje nova gradska sportsko-rekreativna zona

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima  jučer, 17. travnja 2018. godine posjetio je Osijek.

Na radnom je sastanku razgovarao s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem i suradnicima o načinima svrsishodnijeg aktiviranja državne imovine na korist lokalne zajednice u Osijeku.

Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske gradonačelnik Osijeka Vrkić i ministar Marić predali su ključeve stanova potrebitim osječkim obiteljima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prigodom uručenja ključeva ministar Marić je rekao: „Istinski me vesele  prigode i trenutci kad državnu imovinu stavljamo na raspolaganje konkretnim ljudima, za životne, a ovom prigodom najživotnije svrhe – krov nad glavom. Želim iskreno svim korisnicima da se ugodno i sigurno osjećaju u svojim stanovima. U ime Ministarstva državne imovine, Hrvatske vlade, i svoje osobno, s povjerenjem vam predajem danas ključeve stanova, uz želju da oni budu stanovi života.“

Gradonačelnik Vrkić pohvalio se još jednim sklopljenim dogovorom s ministrom Marićem. Riječ je o parku-šumici na lijevoj dravskoj obali koja će se urediti i postati nova sportsko-rekreativna zona između Copacabane i Zoološkog vrta.

- Zahvaljujući ministru mi smo danas dogovorili jednu veliku stvar. Na lijevoj obali, u našoj poznatoj park šumici, gdje je nekad bila trim staza, koja je sada zapuštena, pronaći ćemo model - ili će se donirati gradu ili neki drugi oblike, gdje ćemo taj prostor urediti kao novu sportsko-rekreativna zonu između Copacabane i Zoološkog vrta. Bit će to nova dodana vrijednost za naše građane i hvala još jednom ministru i Vladi Republike Hrvatske, rekao je osječki gradonačelnik.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!