Vijesti / Osijek

Sutra iz Osijeka starta 'Tour of Croatia 2018': Pogledajte koje ulice će biti zatvorene za sav promet

Sutra iz Osijeka starta 'Tour of Croatia 2018': Pogledajte koje ulice će biti zatvorene za sav promet

U namjeri promocije Republike Hrvatske kao turističke destinacije, četvrti puta organizator „Top sports event“ d.o.o. iz Viškova organizira biciklističku utrku, koja će se ove godine voziti od 17. – 22. travnja 2018. godine, koju će, između ostalih, izravno prenositi televizijski kanal „Eurosport“. Utrka se odvija u natjecateljskoj atmosferi po uzoru na najpoznatije natjecateljske biciklističke utrke. Svjetska biciklistička organizaija dodijelila je utrci Tour of Croatia kategoriju 2HC za 2018. godinu, iznad koje su još jedino Tour de France, Giro'd Italia i Vuleta a Espana.

Biciklistička utrka „Tour of Croatia“ planirana je kroz šest etapa. Prva etapa kreće kontinentalnim djelom Hrvatske iz Osijeka, itinerarom Osijek – Našice – Bektež – Kutjevo – Orahovica – Suhopolje – Virovitica – Pitomača – Koprivnica, u ukupnoj dužini od 237 kilometara.

Prva etapa biciklističke utrke „Tour of Croatia“ kreće 17. travnja u 11,10 sati sa startom u Osijeku na Trgu Ante Starčevića te se kreće itinererom slijedećim ulicama:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

·  Županijska,

·  Hrvatske Republike,

·  Stjepana Radića,

·  Europske avenije,

·  Franje Kuhača,

·  Trg Jurja Križanića,

·  Trg Svetog Trojstva,

·  Josipa Bosendorfera,

·  Franjevačka,

·  Franje Kuhača,

·  kneza Trpimira,

·  Vukovarska,

·  Trg Franje baruna Trenka,

·  Ivana Gundulića,

·  Atuna Kanižlića,

·  Josipa Jurja Strosmayera,

nastavno Ulicom bana Josipa Jelačića kroz Višnjevac, kao i ulicama Nova Dalmacija i Osječka i Bizovačka kroz Josipovac te nastavno DC-2 kroz mjesta Samatovci (Osječkom ulicom), potom kroz Bizovac (Ulicom kralja Tomislava), Cret Bizovački (Ulicom Matije Gupca), Normanci (Kolodvorskom ulicom), Koška (Ulicom Nikole Šubića Zrinskog i Matije Gupca), Niza (Kolodvorskom ulicom), Breznica Našička (Osječkom ulicom) Jelisavac (Ulicom Ivana Brnjika Slovaka), a potom kroz Markovac Našički (Osječkom ulicom). Dolaskom do Grada Našica s DC-2 skreće lijevo u Našice u Ulicu Josipa Jurja Strossmayera, potom nastavlja Ulicom kralja Tomislava do kružnog toka, a zatim DC-53 Našičkom ulicom kroz mjesto Zoljan te nastavno ulicama Tajnovac i Nikole Tesle pokraj tvrtke „Našice cement“ d.o.o. do Krndije i dolazi na područje PU požeško-slavonska državnom cestom DC-34. Dolazak je planiran oko 13,30 sati.

Utrka, sa startom na Trgu Ante Starčevića, vozit će se navedenom trasom do Ulice bana Josipa Jelačića u Višnjevcu (do drugog kružnog toka) u revijalnom tempu, gdje će (oko 11,30 sati), suci utrke dati znak za start, kada će se nastaviti natjecateljski dio utrke.

Obzirom da je organizacija ovako velikog sportskog događaja izuzetno zahtjevna, a sigurnost svih sudionika u prometu prioritet, prometnice na trasi održavanja utrke privremeno će biti zatvorene za promet. Državne ceste zatvarat će se na desetak minuta, a prilazi gradskim središtima na 20 do 30 minuta te će na zato predviđenim mjestima promet biti preusmjeren na obilazne pravce.

Na prometnicama koje obuhvaćaju trasu utrke također će biti obustavljen promet javnog mjesnog prijevoza putnika.

Kako se ne bi stvarale dodatne gužve u prometu, građane obavještavamo, a ujedno i molimo, na pridržavanje privremene prometne signalizacije, kao i na poštivanje znakova i uputa policijskih službenika koji će osiguravati navedenu sportsku manifestaciju na području Županije osječko – baranjske, a i daljnjim trasama.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!