Vijesti / Osijek

Zasad ništa od tramvaja do Josipovca

Zasad ništa od tramvaja do Josipovca

Zbog neisplativosti tramvajska pruga zasad se neće graditi prema Josipovcu, no projekt obnove infrastrukture i nabave niskopodnih tramvaja nikad nije bio upitan i uskoro slijedi realizacija, rekao je gradonačelnik.

Na sjednici Gradskog vijeća Osijeka kao i obično najveće su zanimanje pobudila pitala vijećnika. Pa je tako na pitanje postoji li i dalje opasnost za građane vezano uz ugibanje golubova i kućnih ljubimaca, gradonačenik Vrkić bio je oštar prema jednom dijelu vlasnika kućnih ljubimaca i udruga koje brinu za dobrobit životinja, a koji su, kako je rekao, "svojim prozivanjem gradske uprave i policije stvorili napetu atmosferu".

"Tramvajske pruga prema Josipovcu zasada neće biti jer je izgradnja neisplativa, a grad bi morao osigurati 50 posto sredstava", te istaknuo odgovarajući na pitanje zašto se stalo s projektom realizacije obnove tramvajske pruge i nabavkom niskopodnih tramvaja, "samo se usporilo kako bi se dodatno preispitali i provjerili način financiranja, jer moramo biti oprezni zbog pooštrenih kriterija kontrole", rekao je Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik je pohvalio suradnju Vlade, Županije i Grada oko tretiranja komaraca i napomenuo da će ove godine spremnije dočekati njihovu najezdu, dok je Romano Kristić iz gradske uprave kazao da će se tretmani izvoditi i na rubnim dijelovima Parka prirode Kopačkog rita. Na sjednici je govoreći o sigurnosti načelnik Policijske uprave Osječko baranjske Ladislav Bece rekao da nije zadovoljan stanjem sigurnosti u prometu. Naime, prošle godine dogodile su se 992 prometne nesreće u kojima je poginulo 5 osoba.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!