Vijesti / Osijek

Na središnjem osječkom trgu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnosti od mina

Na središnjem osječkom trgu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnosti od mina

Središnje obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju održalo se danas, 4. travnja 2018. godine, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku.

Na simuliranom minskom polju prikazan je rad pirotehničara i pasa za detekciju mina, odigrana je utakmica sjedeće odbojke te predstava za djecu „Ne, ne mine!“ i predstavljanje literarnih radova učenika na temu „Hrvatska bez mina“. Prigodnim riječima nazočnima na trgu obratili su se ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan, župan Ivan Anušić i njegov zamjenik Goran Ivanović te drugi uzvanici.

Na trgu su bili izloženi štandovi Hrvatskog centra za razminiranje, Službe za prevenciju i Protueksplozijske službe Ministarstva unutarnjih poslova, HCK-a GD Osijek, Zaklade „Hrvatska bez mina“, Udruge „Hrvatska pomaže“, autora knjige „Crveni fićo“ Žarka Plevnika, Udruge OSA i ostalih sudionika obilježavanja koji su na taj način prezentirali svoj doprinos protuminskom djelovanju.

Hrvatska pošta je povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti od mina izdala prigodnu poštansku markicu, koja je također promovirana.

mine osijek 1

mine osijek 1

mine osijek 1

mine osijek 1

mine osijek 1

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!