Vijesti / Osijek

Dodijeljena šesta Nagrada Johann Kohlhoffer za filantropa godine

Dodijeljena šesta Nagrada Johann Kohlhoffer za filantropa godine

Jučer 28. ožujka 2018. godine u Hotelu Osijek održana je šesta dodjela Nagrade Johann Kohoffer za filantropa godine Slavonije i Baranje koju Zaklada Slagalica dodjeljuje obrtima i tvrtkama koje su tijekom protekle godine, podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa.



„Zahvalni smo tvrtkama i obrtima s područja Slavonije i Baranje koji imaju širinu i kontinuitet davanja. Ovogodišnji dobitnici ne pomažu samo humanitarne akcije i svrhe već su usmjereni i na ulaganje u razvoj zajednice u kojoj žive. Sretni smo što možemo istaknuti primjere današnjih filantropa, jer važno je prepoznati dobro u svojoj zajednici. Građani i udruge su najbolje upoznati s radom tvrtki i obrta koji se izdvajaju svojim djelovanjem u zajednici i svjedoci su njihovih hvalevrijednih poteza tijekom cijele godine. Dodjelom Nagrade želimo prenijeti poruku - neka dobro ne ostane skriveno. “, istaknula je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica koja se ovim putem zahvalila Odboru za Nagradu Johann Kohlhoffer koji je ove, kao i svake godine, pomno proučio svaku nominaciju te argumentirano donio jednoglasnu odluku o dobitnicima.

Dobitnici ovogodišnje Nagrade su Ivan Zadravec iz tvrtke Zadravec d.o.o. iz Branjinog Vrha za kategoriju tvrtka koji se zahvalio za Nagradu te je istaknuo kako je dobio poticaj za još bolji rad prilikom čega će moći i dalje pomagati svim udrugama i projektima s područja Baranje.

Vlado Brajko, vlasnik obrta BRAJKO PRIJEVOZ iz Piškorevaca ovogodišnji je dobitnik Nagrade za kategoriju obrt.

"Drago mi je što ste prepoznali moj rad. Bilo je dana kada se nije imalo i moglo no danas kada se ima i može znam da treba pružiti drugima. Kada god mogu i prepoznam neku nevolju svjesno uđem i pomognem.", istaknuo je Vlado Brajko.

Na svečanom događanju nazočili su Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika grada Osijeka, Dragan Vulin, predsjednik skupštine Osječko-baranjske županije, Robert Francem, zamjenik gradonačelnika Grada Đakova, Milan Vanđura, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Virovitičko-podravske županije, Snježana Babić, predstavnica Hrvatske gospodarske komore Osječko-baranjske županije, Darko Knežević, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Osječko-baranjske županije i drugi.

Od 2017. godine, Nagrada Johann Kohlhoffer je, kao primjer valorizacije filantropije i djelovanja za opće dobro poslovnog sektora s područja Slavonije i Baranje, dobila podršku Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Zaklada Charles Stewart Mott podržava promociju kulture davanja i filantropije kao jednu od temeljnih djelatnosti Zaklade Slagalica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!