Vijesti / Osijek

Golubovi umrli od insekticida, a vidra od upale pluća

Golubovi umrli od insekticida, a vidra od upale pluća

Policijska uprava osječko–baranjska na svojim je web stranicama objavila rezultate vještačenja bioloških uzoraka uginulih golubova. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

"Policija je 16. ožujka zaprimila dojavu da je u užem centru grada Osijeka zamijećeno nekoliko uginulih golubova. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su pozvali nadležnu higijeničarsku službu radi izuzimanja uginulih golubova.

U Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ obavljeno je vještačenje bioloških uzoraka uginulih golubova i zrna kukuruza, koja su bila sadržaj u probavnom sustavu golubova. Nalaz i mišljenje vještaka ukazuju da je u navedenim uzorcima utvrđena prisutnost metiokarba, odnosno, tvari koja se primjenjuje kao insekticid za tretiranje sjemena kukuruza, suncokreta i uljane repice i kao repelent za ptice na tretiranom sjemenu kukuruza i suncokreta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O utvrđenom izvijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo."

Dodajmo ovome da je poznato i uzork smrti vidre koja je pronađena u kritičnom stanju u Dravi kod ZOO vrta te je isti dan nakon toga uginula u veterinarskoj ambulanti. Kako su utvrdili u Veterinarskom zavodu Vinkovci, vidra je umrla od upale pluća.

PROČITAJTE JOŠ: Vještačenjem utvrđeno da je sumnjiva bijela tvar s osječkih ulica obična kuhinjska sol

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!