Vijesti / Osijek

FlixBus povezao Osijek s zračnim lukama u Beču i Budimpešti te s Češkom i Slovačkom

FlixBus povezao Osijek s zračnim lukama u Beču i Budimpešti te s Češkom i Slovačkom

Nakon nešto manje od dvije godine, kada je FlixBus prvi puta povezao Slavoniju i Baranju u svoju mrežu, širenje u regiji se nastavlja kako je i najavljeno danas na konferenciji za medije u Osijeku.

Od 22. ožujka, Slavonija i Baranja bit će povezane s 4 nove europske države (Mađarska, Austrija, Češka i Slovačka) te 8 novih destinacija. Slavonija je tako postala značajan dio zelene mreže iz koje se sada može direktno putovati u 7 država i 20 destinacija direktno.

˝Slavonija kao izuzetno važna raskrsnica puteva Istočne Europe, prilično je loše ili nikako bila povezana sa susjednim državama. Smatramo da ova regija ima izrazit turistički potencijal, a i Osijek je poznat kao studentski grad, grad mladih koji su željni povoljnih putovanja i istraživanja. Budimpešta, Beč, Prag, Bratislava, atraktivni su gradovi koje mladi žele posjetiti.˝ - izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici Grada Osijeka, pročelnik za komunalno gospodarstvo gospodin Siniša Gregoran, predstavnica Županije Osječko-Baranjske, pročelnica za gospodarstvo, gospođa Ivana Katavić-Milardović, Generalni konzul Mađarske, gospodin Antonio De Blasio, direktor Divizije mreža Hrvatske Pošte, gospodin Mario Bebić te voditeljica marketing GPP-a, gospođa Sanja Mršo.

Jednoglasno je izraženo zadovoljstvo i podrška te želja za daljnjim povezivanjem i drugih gradova od značaja za ovu regiju kako u turističkom smislu tako i u smislu mobilnosti lokalnog stanovništva.

Jedna od najznačajnijih veza predstavlja ona s Mađarskom, što je na samoj konferenciji za medije potvrdio i podržao generalni konzul Mađarske, gospodin Antonio De Blasio.

Nedavno započetom suradnjom s Hrvatskom Poštom Flix bus će osigurati široku mrežu prodaje karata diljem Hrvatske, ali i postati dostupni građanima prilikom obavljanja njihovih svakodnevnih aktivnosti.

Integrirani prijevoz u vidu globalnog i lokalnog prijevoza u destinaciji, prepoznali su i u javnom gradskom prijevozu putnika, odnosno iz GPP tvrtke iz Osijeka s kojom je započela suradnja u prodaji karata, a nastavit će se u daljnjoj integraciji i povezivanju prijevoza putnika na duljim relacijama s onima u samoj destinaciji.

Direktno povezivanje sa zračnim lukama u Budimpešti i Beču, omogućit će i daljnju povezanost ne samo prema Europi, već i prema ostatku svijeta. Više o cijenama i frekvencijama polazaka iz Osijeka, može se saznati na web stranici FlixBusa ili putem besplatne mobilne aplikacije.

IMG 5773

FlixBus poslovni model - formula uspjeha

Formulu uspjeha FlixBusa predstavlja jedinstveni međunarodni poslovni model. Kombinacija tradicionalnog načina putovanja i unos digitalizacije u isti rezultira generiranjem mladih putnika koji su generacija upravo tog digitalnog doba.

˝U Hrvatskoj imamo puno mladih i aktivnih ljudi željnih putovanja i iskustva, a upravo njima je potrebno jednostavno i brzo nalaženje načina putovanja do željene destinacije, brza kupovina karte i jednostavno putovanje koje će im ponuditi sve što im treba i na samom putovanju – besplatan Internet, utičnicu, udobnost i sigurnost.˝ - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Prema FlixBus statistici, autobusom najviše putuju oni između 18 i 35 godina.

˝Danas ova dobna skupina putnika rijetko više želi ili ima vremena stajati u redu na blagajni.˝ - dodala je Petra.

Uz odličnu implementaciju tehnologije u tradicionalnu industriju putovanja, formulu uspjeha podržava i široka mreža linija koja raste iz dana u dan, a trenutno s 250.000 dnevnih veza spaja više od 1.400 destinacija u 26 europskih zemalja.

FlixBus će nastaviti s razvojem i ekspanzijom i u 2018. godini s još većom ponudom tržišta i proizvoda. Do kraja godine, zeleni autobusi će započeti s vožnjama i u Americi, osiguravajući i njima alternativne mogućnosti putovanja. Unutar Europe, FlixBus će nastaviti s umrežavanjem destinacija te s povećanjem frekvencija polazaka već postojećih linija.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!