Vijesti / Osijek

Waldorfski pedagoški pristup sve prisutniji u osječkim vrtićima

Waldorfski pedagoški pristup sve prisutniji u osječkim vrtićima

U utorak, 13.3.2018. je održan seminar pod nazivom „Što djeca očekuju od odraslih?“ za 50-ak odgojiteljica DV Osijek.

Seminar je organiziran u suradnji s Udrugom ISKRA waldorfska inicijativa iz Osijeka, s ciljem upoznavanja odgojiteljica s waldorfskim pedagoškim pristupom, koji se temelji na cjelovitom razvoju djeteta.

Seminar je vodio dr. Wolfgang Sassmannhausen, međunarodni pedagoški stručnjak i voditelj seminara za waldorfske vrtiće u Njemačkoj, Češkoj, Južnoj Koreji i dalje. Radionice gestovnih igara, prstovnih igara i pletenja rukama vodila je Ana-Marija Kesegić, voditeljica waldorfskog Obrta za čuvanje djece „Iskrica“ u Osijeku, koji svoja vrata otvara krajem ožujka 2018.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

BMF 13

Seminar je osmišljen u suradnji s DV Osijek kao dodana vrijednost projektu „Akademija za roditelje“, koji provodi udruga ISKRA pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Višegodišnja suradnja DV Osijek i Udruge ISKRA waldorfska inicijativa je ovime podignuta na još veću razinu, budući da jedino razmjenom znanja i iskustva dobre prakse možemo zajedno podizati pedagošku kvalitetu koju nudimo u svojoj zajednici, što je potvrdio i interes odgojiteljica za samu seminarsku temu.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!