Vijesti / Osijek

(Ne)slana šala: Građani žele znati tko je odgovoran?!

(Ne)slana šala: Građani žele znati tko je odgovoran?!

"Sve je bila samo sol," kažu odgovorni nakon što je provedeno vještačenje uzoraka prikupljenih na osječkim ulicama. No, građani takvim nalazom i izvješćem nisu zadovoljni jer i dalje nije odgovoreno na njihova pitanja.

Pitaju se oni tako i dalje tko je onda odgovoran za uginuće tri psa, 50-ak golubova, vidre, fazana... u svega nekoliko dana u samom centru Osijeka. 

Već i prije objave samih nalaza, Unikom se ekspresno ogradio priopćenjem kako je njihova sol ispravna no kako je ipak poslana na analizu koja će potvrditi da je tomu tako. Pitamo se što će se dogoditi ako se pokaže suprotno?! 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rezultati analize koje smo dobili da je nepoznata tvar kuhinjska sol NIKAKO ne može odgovarati stvarnom činjeničnom stanju i stoga vam se obraćam u ime admina i svoje osobno ime....

NE ODUSTAJEMO! Ne odustajemo od traženja istine i odgovora na pitanja koje postavljamo od samog početka. Kuhinjska sol?! KUHINJSKA SOL?!" stoji u Facebook grupi Osijek OTROVANI grad, a s njima se slažu i brojni koji su se javili s komentarom na objavu.

>>> Vještačenjem utvrđeno da je sumnjiva bijela tvar s osječkih ulica obična kuhinjska sol

Jedno od pitanja koje se postavlja i kao logično je ono tko je sol, koja je pronađena, razbacao po površinama pa čak i onim travnatima. Ako se i radi o soli, pitamo se zašto se sol nalazila na travnjacima, a ako se radi o soli koju razbacuju komunalne službe, to pitanje je i važnije jer se onda ista razbacuje na naš trošak bez osnove. Ukoliko sol nije bačena od strane komunalnih službi, onda i dalje nemamo odgovor tko je taj koji se "zaigrao" i u gradu izazvao histeriju.

Stoga je za naredne dane najavljen i novi prosvjed i to ne protv soli nego s ciljem traženja istine. Da li će u konačnici to uistinu biti sol ili nešto drugo je potpuno nebitno u cijeloj priči. Jedino bitno je da se zaustavi parcijalno izvještavanje javnosti i da se sazna što se to dogodilo ovog ožujka u Osijeku.

SiB.hr

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!