Vijesti / Osijek

Osječka profesorica protivnicima Istanbulske: ''Pocmekat ću vas rafalom''

Osječka profesorica protivnicima Istanbulske: ''Pocmekat ću vas rafalom''

Na Facebook stranici pod nazivom Bruna Esih (ne radi se o njezinoj službenoj stranici već o skupini anonimnih obožavatelja koji administriraju stranicu), nedavno se ispod jedne objave pojavio prilično degutantan komentar.

'Pocmekat ću vas rafalom'

Napisan je s privatnog profila koji nosi ime i prezime gospođe koja je zaposlena u osječkoj Graditeljsko-geodetskoj školi te je profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Sporan komentar zapravo je reakcija na objavu u kojoj administrator stranice "Bruna Esih" poziva građane na prosvjed na Trgu Bana Jelačića u subotu gdje će izraziti svoje nezadovoljstvo u pogledu ratifikacije Istanbulske konvencije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Koliko budala ovdje ima! Ja dolazim, ali kao sotona da vas sve pocmekam dobrim rafalom. Treba vas u duboku jamu”, piše u komentaru napisanom s profila koji nosi naziv Sandra Uranjek Varga.

Komentar je naknadno obrisan, ali u međuvremenu ga je netko screenshotao i proširio društvenim mrežama.

Iz PU osječko-baranjske kazali su nam da u ovom slučaju postupaju na temelju dojave te da provode kriminalističku istragu, a ako se pokaže da je Sandra Uranjek Varga uistinu napisala taj komentar, protiv nje će vjerojatno biti podignuta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Do gospođe Sandre još uvijek nismo uspjeli doći, ali nekoliko informacija dao nam je ravnatelj škole u kojoj ona radi.

Mogla bi dobiti otkaz

“Profesorica Uranjek Varga je trenutno na bolovanju i to traje duže vrijeme. Sve što znam pročitao sam iz medije i zaista bih ostavio da policija i eventualno sudovi odrade slučaj do kraja. Također, savjetovao sam se s resornim ministarstvom i dan mi je naputak da se ne očitujem dok se ne provede istraga”, kazao je za Vijesti.hr ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku, Darko Pšihistal.

Na naše pitanje što će učiniti ako protiv njegove zaposlenice bude podignuta optužnica zbog kaznenog djela opisanog u članku 325. KZ-a (javno poticanje na nasilje i mržnju), odgovorio je da će biti suspendirana do pravomoćnog okončanja postupka.

“Ukoliko se pravomoćnom presudom dokaže da je profesorica uistinu počinila kazneno djelo, odmah će dobiti otkaz jer ni po našim pozitivnim propisima u sustavu školstva ne može raditi nitko tko je osuđen za kaznena djela”, dodao je.

Ipak, napomenimo i to da neslužbeno iz krugova spomenute škole saznajemo da je profesorica pojedinim kolegama govorila kako joj je profil hakiran i da ona, bez obzira što je uvjerena ljevičarka, to nikad ne bi napisala.

U osječkoj policiji su nam kazali kako istinitost takvih navoda ne mogu potvrditi dok istraga ne bude okončana.

Tekst: Vijesti.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!