Vijesti / Osijek

Unikom: ''Naša sol nije otrov''

Unikom: ''Naša sol nije otrov''

Osječka komunalna tvrtka Unikom reagirala je danas na informacije kako je ''otrov'', koji je pronađen na brojnim lokacijama u gradu, zapravo sol koja je ostala nakon posipavanja prilikom posljednjih obilnih snježnih oborina.

''Putem društvenih mreža proširile su se nepotvrđene i neutemeljena pretpostavke o povezanosti navodnih trovanja i soli koju trgovačko društvo Unikom koristi za posipavanje staza i i cesta na području grada Osijeka, a radi održavanja prohodnosti u zimskim uvjetima.

Sol za nasipavanje je nabavljena putem postupka javne nabave, isporučuje ju tvrtka MA.CO.T. d.o.o., Kukljanovo i uz istu su priloženi rezultati isptivanja, te pripadajuće izjave da o sukladnosti koje potvrđuju da se spomenuta sol smije koristiti na javnim površinama bez posljednica za zdravlje ljudi i životinja," kažu u Unikomu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, navode kako je sol korištena u razdoblju 4., 5., 9. i 18. ožujka  te dodaju:

''Sukladno ukazanoj potrebi, da bi se u potpunosti otklonile bilo kakve sumnje u povezanost soli koju koristimo, uzorak iste je predan na analizu, te ćemo čim dobijemo potvrdu o kvaliteti i ocjeni zdravstvene ispravnosti obavijestiti zainteresiranu javnost."

Rezultati analize koju provodi Grad Osijek i nadležne službe trebali bi biti poznati tijekom utorka ili u nekom od nadolazećih dana.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!