Vijesti / Osijek

Grad i policija: ''Analiza otrova za tjedan dana, a do tad radimo na slučaju''

Grad i policija: ''Analiza otrova za tjedan dana, a do tad radimo na slučaju''

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, povodom velikog broja otrovanih pasa i golubova u gradu Osijeku, govorili su predstavnici grada, policije i stručnih službi.

Vladislav Bece, načelnik PU Osječko-baranjske rekao je kako su doprimili 13 dojava o otrovu te kako su u 4 slučaja skupili materiju koja je prodlijeđena na daljnje analize te kako je u puno slučajeva do njihovog dolaska otrov ili bio uklonjen ili se o otrovu nije radilo. Zanimljivo je kako će se kasnije tijekom konferencije utvrditi da će se nalazi znati tek za 10-ak dana kad se provedu sve analize uzoraka?!

VIDEO Osijek na udaru trovača pasa: Vlasnici ljubimce drže na kratkim uzicama, policija istražuje slučaj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nismo htjeli izlaziti vani, a ni danas ne možemo dati prave odgovore, jer vas sve najviše zanima radi li se o otrovu ili ne. Vjerojatno je, ali treba neko vrijeme da se to potvrdi. S druge strane imamo hendikep jer ne možemo dati točne odgovore trenutno. U ovom trenutku sigurno možemo reći da su se trovali psi i da se danas truju golubovi. Svi se pitamo što se to događa", rekao je Vrkić.

Dodao je kako se po društvenim mrežama čini kako je trovanje puno šire nego što je to uistinu slučaj. Vrkić je dodao kako je grad spreman platiti troškove da se ranije završe analize i da se sazna o čemu se radi.

VIDEO Deseci mrtvih golubova na osječkom Trgu Ante Starčevića

Brojni su sugrađani zabrinuti i zbog opasnosti za svoju djecu pa je Vrkić komentirao što se čini kako bi se stalo na kraj ovoj situaciji:

"U tom smislu, mi smo danas izašli pred vas da se vidi da radimo koordinirano i da ćemo uskoro dobiti odgovor i obavijestiti javnost", rekao je Vrkić.

Vrkić je rekao i kako oni imaju dojam da tu ima nekog psihološkog rata između onih koji su za domaće životinje onih koji nisu, a rekao je kako su oni izašli pred novinare tek nakon što su dobili određene informacije.

"O svemu ćemo vas obavještavati ako treba svaki dan", rekao je.

Zanimljivo je i kako je otrov nađen i  ispred zgrade policije pa je jedno od pitanja bilo i jesu li pregledali kamere i utvrdili tko je ostavio otrov, iz policije su odgovorili kako su izvidi u tijeku i kako redovno pregledavaju svoje kamere.

Bitno je znati: Kako pružiti prvu pomoć kod trovanja otrovima

Iz policije su zamolili sve veterinarske stanice da ih obavijeste ako već imaju ili ako zaprime otrovane životinje, kako bi imali podatke o točnom broju otrovanih životinja.

Prve rezultate o otrovu i tome je li opasan i po ljude očekuju za tjedan dana, a rekli su i kako se golubovi nisu mogli otrovati od otrova za štakore.

Na samom kraju pressice, iz nadležne veterinarske službe su odgovorili kako ne znaju o kojem se otrovu radi.

"Još uvijek se nismo susreli s ovakvim nečim", rekli su.

Gradonačelnik je poručio i kako će tijekom vikenda na terenu biti djelatnici UNIKOM-a, komunalne službe te djelatnici veterinarske postaje VETAM koji će prikupljati i micati otrov koji je razbacan po gradu.

"Neka građani sami ne miču otrov, neka obavijeste nadležnene i oni će doći i počistiti", rekao je Vrkić.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!