Vijesti / Osijek

Kineska rikša nova turistička atrakcija u Osijeku

Kineska rikša nova turistička atrakcija u Osijeku

Turisti koji od danas dođu u Osijek, najveći će slavonski grad moći obići - rikšom! Prvi polazak i privatnu inicijativu razvojačenog hrvatskog branitelja iz Belišća, koji će zaposliti i studente, predstavila je Turistička zajednica grada Osijeka.

Projekt "Rikša tour Osijek" predstavljen je ispred osječke konkatedrale u poznati "knedl sat", a tijekom obilaska posjetitelji će se audio-prezentacijom koja traje desetak minuta upoznati s turističkom ponudom Osijeka.

Grad je lani, kako je podsjetio direktor osječkog ureda Turističke zajednice Saša Uranjek, zabilježio povijesni rekord u broju dolazaka i noćenja - više od sto tisuća, a ovo je najnoviji u nizu sadržaja. Rikša Tour Osijek prilika je da svi koji dođu u Osijek najveći slavonski grad upoznaju iz vožnje u pravim rikšama, koja su za turiste stigle brodom do Rijeke iz Šangaja. U ponudi su dva vozila, u svaku rikšu stane dvoje ili troje putnika. Početno stajalište rikši je na glavnom trgu, Trg dr. Ante Starčevića, a osim romantične vožnje uz Dravu ili Tvrđom, moguća je i tematska ruta po želji izletničkih skupina ili gostiju tijekom individualnih posjeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt je pokrenuo razvojačeni branitelj Siniša Prelčec iz Belišća, a tematskom rutom razgleda grada namjerava zaposliti najmanje četvero studenata. Kaže kako je za predstavljanje rikši javnosti pričekao prvi sunčani dan.

"Radim u turizmu već petnaestak godina, otkako sam umirovljen u Hrvatskoj vojsci, u kojoj sam bio od početka. Nakon razvojačenja, svjedoči Prelčec, najprije sam se zaposlio u ugostiteljstvu, pa u sezoni na Jadranu. Uvjerio sam se da su rikše u tematskoj turističkoj ponudi jer sam obišao dosta naše obale, pa i pokoji grad u svijetu. I sve više gostiju stiže iz tih dijelova svijeta, ponuda je utoliko atraktivnija. Poslovna ideja nekako me sustigla nakon što sam vidio da Slavoniju posjećuje sve više turista, otišao sam kod vlasti i zatražio dozvolu, a onda vlastitim novcem kupio rikše u Kini," ispričao je Siniša Prelčec okupljenim novinarima koje je potom i provozao rikšama, zajedno s direktorom osječkog gradskog ureda Turističke zajednice Sašom Uranjekom, po glavnom osječkom Trgu dr. Ante Starčevića.

Tekst: Radio Osijek

   


Izdvojeno

Reci što misliš!