Oprez: Snijeg i ledene sige prijete s krovova

FOTO Oprez: Snijeg i ledene sige prijete s krovova

PXL 050318 19944967

Snježnim nevoljama kao da nema kraja. Iza posljednjih padalina e poledica i opasnost iz visina - snijeg i ledene sige koje prijete s krovova.

Šetnja ulicama tako je postala opasna radnja, a tek kod pokoje zgrade skromno je istaknut natpis "Oprez, snijeg pada s krova"

Dužnost vlasnika zgrade je ukloniti snijeg i led s krova. U protivnom, vlasnicima prijeti kazna i do 2.500 kuna za pravne, odnosno 500 kuna za fizičke osobe.

"Vlasnici ili korisnici zgrada uz javnu prometnu površinu, koji su kosinom krova okrenuti prema javnoj prometnoj površini, dužni su osigurati uklanjanje snijega i leda s takvog krova. U slučaju da nisu u mogućnosti osigurati uklanjanje snijega i leda s takvog krova, obvezni su na svakom kraju građevine postaviti zaprjeku s vidljivim i čitkim znakom upozorenja na prijeteću opasnost." stoji u komunalnom redu Grada Osijeka.

Za skidanje opasnih siga angažirati se mogu i vatrogasci.

Sljedećih dana nam prognostičari najavljuju toplije vrijeme s temepraturama u plusu koje će otapanje snijega osjetno ubrzati, a samim time i povećati ove opasnosti.

sige 1

sige 1

sige 1

sige 1

sige 1

sige 1

sige 1

sige 1

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja