Osnovci Frankopana zagrljeni protiv vršnjačkog nasilja

Osnovci Frankopana zagrljeni protiv vršnjačkog nasilja

frankopan

OŠ Frana Krste Frankopana Osijek i ove se godine uključila na Međunarodni dan rijetkih bolesti, 28. veljače, u akciju Hrvatskog saveza za rijetke bolesti „Zagrli za rijetke“ - akciju fotografiranja zagrljaja za osvješćivanje prisutnosti oboljelih od rijetkih bolesti i članova njihovih obitelji u društvu.

Hrvatski savez za rijetke bolesti okuplja udruge i pojedince koji boluju od rijetkih bolesti. Rijetke bolesti su one koje se javljaju kod manje od 5 pojedinaca na 10000 osoba. U svijetu je poznato više od 6000 različitih rijetkih bolesti.

Ove su godine humanu akciju spojili s Danom ružičastih majica i nizom prigodnih aktivnosti, tako je poruka bila još jača i glasnija!

Dan ružičastih majica globalni je program prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u Kanadi u znak protesta na incident koji se dogodio u tamošnjoj školi kada je učenik koji je u školu došao u ružičastoj majici - u znak podrške svojoj majci koja je oboljela od raka dojke - bio žrtva vršnjačkoga nasilja. Kako bi pomogli prijatelju, dvojica dječakovih prijatelja iz škole također su odjenuli ružičaste majice! Cilj akcije je prevencija nasilja među djecom i mladima.

    
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja