Vijesti / Osijek

Otvorena novouređena sala za invazivno liječenje boli KBC Osijek

Otvorena novouređena sala za invazivno liječenje boli KBC Osijek

Zavod za liječenje boli, kao zaseban odjel Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, jedinstven je dio Kliničkog bolničkog centra Osijek, a izniman je i u razini zdravstva cijele Hrvatskoj. Međutim, primjena vrhunskog znanja liječnika i medicinskog osoblja te njihov pristup s punim uvažavanjem stanja pacijenata koji trpe kroničnu bol dijelom su ograničeni materijalnim i prostornim uvjetima.

Zavod, naime, djeluje u skučenim prostorima, a potrebna je modernizacija opreme, što se postupno čini. Značajan iskorak u povećanju kvalitete usluga ovog Zavoda danas, 2. ožujka 2018. godine, na simboličan način označili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ravnatelj KBC Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, predstojnik Klinike i voditelj Zavoda za liječenje boli doc. prim. dr. sc. Ivan Radoš te njihovi suradnici – otvorili su novouređenu salu za invazivno liječenje boli. Naime, invazivno liječenje boli u KBC Osijek provodi od 2006. godine, no do sada se radilo u “posuđenim” prostorima kirurgije, pa su se događali i prekidi zahvata ili otkazivanja u hitnim slučajevima.

Ukupna vrijednost ulaganja u uređenje operacijske sale iznosi oko milijun kuna, od čega je Osječko-baranjska županije osigurala 500.000,00 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iako Osječko-baranjske županija nema osnivačka prava niti nadležnosti nad Kliničkim bolničkim centrom Osijek, to je najveća i najvažnija zdravstvena ustanova u Slavoniji i Baranji, pa dakako i našoj županije pa je za sve građane iznimno važna. Stoga izdvajanjem sredstava iz županijskog proračuna nastojimo pomoći u opremanju bolnice, a zapravo želimo omogućiti kvalitetnije liječenje svih pacijenata, u ovom slučaju pacijenata s kroničnom boli - rekao je župan Ivan Anušić.

PXL 020318 19910231

Kliničkom bolničkom centru Osijek od prosinca 2017. do veljače 2018. godine iz županijskog proračuna isplaćeno je ukupno 699.975,00 kuna, i to 500.000,00 kuna za salu Zavoda za liječenje boli, 199.975,00 kuna za troškove sanacije podova na trećem i četvrtom katu Odjela rodilišta pri Klinici za ginekologiju i opstetriciju, a u veljači 2017. godine 20.688,75 kuna za sufinanciranje nabave opreme prijemne ambulante i čekaonice za rad djece i adolescenata pri Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Ravnatelj KBC-a Željko Zubčić zahvalio je županu Anušiću na dobroj suradnji i financijskoj pomoći. Pohvalio je rad djelanika Zavoda naglasivši kako zdravstvene usluge koje pružaju u liječenju boli predstavljaju vrhunac u Republici Hrvatskoj. Dr. sc. Ivan Radoš potvrdio je veliki značaj uređenja i opremanja operacijske sale Zavoda za liječenje boli koji sada ima uvjete poput vrhunskih klinika u zapadnoj Europi te naglasio da liječnici Zavoda već obavljaju mnoge operacijske zahvate, od jednostavnijih do najsloženijih i najskupljih kao što je stimulacija krelježnične moždine. Inače, svakoga dana u Zavodu se provode invazivni zahvati nad 10-12 pacijenata, a liječnici prenose svoje znanje i iskustvo i liječnicima iz drugih bolnica koji dolaze u Osijek na edukaciju.

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!