Vijesti / Osijek

Obilježen Dan ružičastih majica

Obilježen Dan ružičastih majica

Tradicionalno, posljednje srijede u veljači obilježava se Nacionalni program prevencije vršnjačkog nasilja. I ove godine u aktivnosti obilježavanja uključio se i Savjet mladih Osječko-baranjske županije.

Prošle je godine ukupno bilo prijavljeno 398 počinitelja vršnjačkog nasilja kod djece između 14 i 18 godina što je 121 prijavljenih incidenata više nego u 2015. godini, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova. Osim tjelesnog u ovu se brojku ubraja verbalno, elektroničko te drugi oblici koji su svakodnevica među vršnjacima danas.

Dan ružičastih majica Nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta u školi u Kanadi kada su dvojica prijatelja na prvi dan škole odjenuli ružičaste majice, te su radi toga bili zlostavljani.

PXL 280218 19893703

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U obilježavanje se uključio Savjet mladih Osječko–baranjske županije. Danas su posjetili dvije osnovne i četiri srednje škole u Osječko–baranjskoj županiji rekla je predsjednica Donna Šimatić te istaknula kako su ih brojne škole pozvale da ih pozvale da ih posjete te održe radionice.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!