Vijesti / Osijek

Tijekom vikenda osječka policija uhitila četiri osobe zbog posjedovanja marihuane

Tijekom vikenda osječka policija uhitila četiri osobe zbog posjedovanja marihuane

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

U večernjim satima 17. veljače policijski službenici zaustavili su u Osijeku osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. U vozilu su uočili torbicu s više od 500 grama marihuane, koju je 47-godišnjak dragovoljno predao, a namjeravao ju je dalje prodavati. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Završeno je i kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, dok se sumnja da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jutarnjim satima 18. veljače policijski službenici zatekli su u Osijeku 23-godišnjaka, koji im je predao tri jointa s mješavinom marihuane i duhana, više od jednog grama cannabisa i više paketića „speed-a“, ukupne težine veće od šest grama.

Zatekli su i 28-godišnjaka, koji im je predao paketić s bijelom praškastom materijom nepoznatog kemijskog sastava te 25-godišnju hrvatsku državljanku, kod koje su pronašli dvije ručno izrađene cigarete s mješavinom duhana i marihuane te duhana i materije nepoznatog kemijskog sastava. Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje u Osijeku koristi 28-godišnjak te su pronašli i uz potvrdu oduzeli više od petnaest grama marihuane, više od 150 grama sjemenki konoplje i drobilicu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjakinja počinila prekršaj iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te protiv nje podnosimo optužni prijedlog. Utvrđeno je i da je 28-godišnjak u više navrata 25-godišnjakinji omogućavao konzumaciju marihuane i bijele praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava te da je unatrag deset godina na različitim lokacijama uzgajao marihuanu, a drogu pronađenu prilikom pretrage namjeravao je dalje prodavati.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!