Vijesti / Osijek

Otklonjen kvar na pružnom prijelazu, starom 30 godina, u Svačićevoj ulici u Osijeku

Otklonjen kvar na pružnom prijelazu, starom 30 godina, u Svačićevoj ulici u Osijeku

Nakon jučerašnjeg članka objavljenog na našem portalu, o rampi koja se (ponovo) ne spušta, reagirali su odgovorni u gradu Osijeku.

VIDEO Vlak prolazi, rampa na Svačićevoj se ponovo ne spušta

Tako je otvoreno pismo HŽ-u uputio gradonačelnik Ivan Vrkić, a konkretniji u nastojanjima da se osigura sigurnost svih građana, bio je Ivan Karalić, predsjednik Vijeća GČ Novi grad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S obzirom na jučerašnju objavu informacije, povratno izvješćujem javnost o aktualnim radnjama po pitanju otklanjanja istog. Slijedom navedenog sam obavijestio tvrtku HŽ Infrastruktura d.o.o. o ovom problemu, a jutros sam kontaktirao Upravu ove tvrtke gdje mi je rečeno da slijedom ove prijave već postupa njihova služba sa sjedištem u Vinkovcima koja održava elektrotehničke sustave odnosno da je za to zadužen voditelj službe gospodin Miroslav Filić. Gospodin Filić mi je potvrdio da je kvar jučer do kraja radnog vremena otklonjen. Dogovorili smo da njihove službe nadgledaju ovaj prijelaz narednih nekoliko dana kako bismo se uvjerili da kvara doista više nema," kaže Karalić u svojoj informaciji za javnost.

Također, upućen je zahtjev prema Upravi HŽ Infrastrukture da što prije u potpunosti zamjene cjelokupni elektrotehnički sustav na ovom željezničko-cestovnom prijelazu jer postojeći datira od 1986. godine i očigledno je da mu je istekao rok trajanja.

"Vrlo brzo očekujem povratni odgovor, a do tada će svi strojovođe koji prometuju na ovoj relaciji imati dodatnu pozornost ukoliko primijete da rampa nije spuštena te će primijeniti sigurnosni protokol (usporavanja, obavještavanja i po potrebi potpunog zaustavljanja vlaka dok se ne osigura siguran prolazak)," dodaje Karalić.

SiB.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!