Vijesti / Osijek

Vlak prolazi, rampa na Svačićevoj se ponovo ne spušta

Vlak prolazi, rampa na Svačićevoj se ponovo ne spušta

Rampa na pružnom prijelazu Svačićeve ulice ponovo je ostala podignuta. I ne bi to bilo sporno da u tom trenutku ponovo nije prolazio vlak.

Ista situacija ponavlja se sad već nekoliko puta u posljednjih nekoliko mjeseci pa se pitamo tko svoj posao ne obavlja, a za njega je plaćen. Naime, kad je posljednji put rampa ostala podignuta, rečeno je kako će se popravak izvršiti u najkraćem mogućem roku, no čini se kako popravak još uvijek nije odrađen ili je odrađen na krajnje nekvalitetan način.

Uzalud su reagiranja gradonačelnika, predsjednika Vijeća GČ Novi grad kao i brojnih građana na ovaj problem koji se nikako ne rješava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadajmo se kako se ovaj put neće čekati i kako će se popravak uistinu i izvršiti prije nego netko nastrada... Ono što je u cijeloj priči možda i najžalosnije jest činjenica kako HŽ uopće ne reagira na ovakve događanje već se bavi gašenjem linija. Stoga se ne bi čudili kako će prije ukinuti sve vlakove koji prometuju ovom prugom, nego popraviti samu rampu.

- Upravo je izvršena prijava kvara tvrtki HŽ Infrastruktura d.o.o. koja je zadužena za otklanjanje istih. Također sam zatražio postupanje po sigurnosnom protokolu do tada što znači da svaki vlakovođa mora usporiti prilikom dolaska do ovog prijelaza, zasvirati i tek kada se uvjeri da nema ugroze proći preko navedenog željezničko-cestovnog prijelaza, reagirao je odmah i Ivan Karalić, predsjednik Viječa GČ.

Na svom Facebook profilu oglasio se i osječki gradonačelnik, Ivan Vrkić:

- Danas smo ponovno uputili službeni dopis gospodinu Ivanu Kršiću, predsjedniku Uprave tvrtke HŽ Infrastruktura d.o.o., nakon što smo isto već učinili 4. listopada prošle godine. Dopisom upozoravamo na upitnu ispravnost uređaja za regulaciju pružnog prijelaza u Osijeku i veliki pritisak građana zabrinutih za sigurnost u prometu. Tražimo poduzimanje svih potrebitih radnji za osiguranje potpune ispravnosti svih uređaja za reguliranje pružnih prijelaza na području grada Osijeka. Iznenađeni smo neodgovornošću spomenute tvrtke koja dovodi u izravnu opasnost građane Osijeka. Ako su uređaji neispravni držimo kako je potrebno postaviti odgovarajuću signalizaciju jer ako vlakovi slobodno prolaze, a rampa se ne spušta, tko će biti odgovoran za moguće nesreće? Inzistiramo na trenutnom uklanjanju kvara ili, ako to nije odmah moguće, na postavljanju odgovarajuće signalizacije!, napisao je Vrkić.

SiB.hr
Video: Čitatelj

   


Izdvojeno

Reci što misliš!