Vijesti / Osijek

Predsjednik Uprave Panturista objasnio zašto su ukinuli čak 72 linije u Osječko-baranjskoj županiji

Predsjednik Uprave Panturista objasnio zašto su ukinuli čak 72 linije u Osječko-baranjskoj županiji

Promjena voznog reda Panturista kojim su ukinute 72 autobusne linije na području Osječko-baranjske županije pokrenula je lavinu nezadovoljstva među putnicima, a brzo su reagirali iz iz Županije optužujući Panturist da iskorištavaju položaj monoplista kako bi dobili veće subvencije.

U razgovu za T-portal, predsjednik Uprave Panturista Saša Ilić objasnio zašto su to napravili.

- Zadnjih godina i uz eskalaciju zadnjih mjeseci se, kao i ostali prijevoznici koji obavljaju uslugu javnog linijskog prijevoza u slavonskim županijama, suočavamo s izuzetno negativnim pojavama koje značajno utječu na naše poslovanje, odgovara tportalu Saša Ilić, predsjednik Uprave Panturista.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije svega, podsjeća, riječ je o drastičnom padu broja putnika uzrokovanog prvenstveno negativnim demografskim trendovima i istovremenom rastu troškova poslovanja uslijed povećanja cijene goriva i ostalih direktnih troškova.

- O nužnosti drugačijeg pristupa te subvencioniranja postojećih linija kako bismo održali funkcioniranje mreže javnog linijskog prijevoza, mi prijevoznici, APP, Panturist, Čazmatrans i Slavonija Bus, u više navrata razgovarali smo na razini pet slavonskih, kao i pojedinačno na razini Osječko-baranjske županije, gradonačelnika i načelnika općina. Racionalizacija polazaka na pojedinim linijama je nužna kako bismo osigurali održivo poslovanje, odnosno zaustavili generiranje gubitaka, objašnjava Ilić, uvjeren da će u budućnosti sa svim zainteresiranim predstavnicima vlasti iznaći najbolje rješenje radi osiguranja optimalne mreže javnog linijskog prijevoza i očuvanja radnih mjesta.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!