Vijesti / Osijek

Stanari Zadarske ulice u Osijeku inzistiraju da im se uvede naplata parkiranja

Stanari Zadarske ulice u Osijeku inzistiraju da im se uvede naplata parkiranja

U Zadarskoj ulici u Osijeku, možda i jedinoj u najužem središtu grada, ne naplaćuje se parking. Tamošnji stanari zbog toga imaju velikih problema. Kažu kako zbog besplatnog parkinga ispred njihovih kuća parkiraju brojni zaposlenici obližnjih državnih institucija i podstanari, a za njih, koji tamo stanuju desetljećima, nema mjesta, piše Republika.eu.

Gospođa Vesna u Zadarskoj živi od rođenja, još iz vremena kada je tu bio makadam i samo dva automobila – njezinoga oca i susjede. Danas, kaže, zbog automobila nitko od stanara ne može normalno živjeti, ali ni parkirati vlastita vozila. Makne li se na samo pet minuta, mjesta više neće imati do navečer.

Na problem ukazuju već duže vrijeme, potpisivali su peticije, ali, kažu, ne nailaze na razumjevanje u osječkoj gradskoj upravi. A predlažu nešto posve jednostavno - uvođenje naplate parkiranja i u njihovoj ulici, jer će im se, smatraju, samo tako osloboditi prostor ispred vlastitih kuća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tražim da se krene sa naplatom. Ja sam u stanju, ne pitam koliko je. Normalno, to neće pogodovati podstanarima, koji su tu jednu, dvije godine, ili par mjeseci, pa odu, to neće pogodovati službenicima državne uprave, koji su, naše bašće udaraju sa županijom, gdje je porezna i to, ja to znam, ali i ja idem pješke. Cijeli život sam hodala pješke ili gradski prijevoz. Ima rješenja. Dođu, znate ja pratim, u svakom autu po jedan. 30 ljudi 30 auta, a ulica ima 31 broj. Kažete spremni ste platiti, ako treba, i dva parkinga? Sigurno, ja molim da mi grad uzme novce, molim!, kaže za STV gospođa Vesna.

Potporu stanari Zadarske u svojoj borbi imaju od vodstva svoje gradske četvrti, u kojoj, iako su načelno protiv proširenja zona naplate parkiranja u središtu grada, u ovome slučaju podupiru inicijativu stanara.

Grad i gradska uprava problem mogu vrlo brzo i jednostavno riješiti, jer je za to, kažu u ovoj gradskoj četvrti, potrebno samo malo dobre volje. Najjednostavnijim rješenjem smatra se zamjena besplatne naplate parkiranja s nekom drugom ulicom, u kojoj nema tolikog prometnog opterećenja.

FOTO: STV
Izvor: Republika.eu

 


Izdvojeno

Reci što misliš!