Vijesti / Osijek

Lani se u Osijeku vjenčalo 669 parova, a razvelo njih 556

Lani se u Osijeku vjenčalo 669 parova, a razvelo njih 556

Prema podatcima s Općinskog suda u Osijeku prošle se godine u Osijeku razvelo čak 556 bračnih parova. S druge strane, njih 669 se zavjetovalo na vječnu ljubav od čega je skopljeno 362 vjerska i 307 građanskih brakova.

Omjer vjenčanja i razvoda još je uvijek u korist brakova, no statistika nije sjajna. Tako je u 2017. godini sklopljeno samo 113 brakova više no što ih je u toj godini razvedeno. Gledajući prema broju dana u godini, prošle je godine na dnevnoj bazi bio, možemo to tako reći, jedan i pol razvod, a što je, čini nam se, velik broj.

Stručnjaci se slažu s tim zaključkom, no s obzirom na cjelokupnu situaciju ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj Hrvatskoj, taj ih podatak uopće ne začuđuje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nimalo se tome ne čudim, jer su ljudi općenito iritirani i očajni, u stalnoj potrazi za novcem. No, zaboravljaju da se novcem ne može kupiti ni prijatelj, ni lojalan supružnik, nego samo pravim vrijednostima kojih, međutim, nema, jer je vrijednosni sustav kod nas urušen. Na brakovima se tako održava cjelokupna situacija u društvu. Brak je komplicirana situacija koja traži prilagodbu dviju osoba. Prije je to bio odnos u kojem je jedna osoba bila odgovorna za onu drugu i jedno drugome su pomagali. Sad je situacija potpuno drukčija, lako se posvađaju, dolaze ljutiti s posla jer vide da napreduju oni koji manje znaju i koji se ne trude. Korumpirano društvo utječe na odnos među ljudima i, ne biste vjerovali, olakšava rastavu - zaključuje za Glas Slavonije ugledna psihologinja Mirjana Krizmanić, dodajući kako više gotovo i nema lojalnosti i odanosti.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!