Vijesti / Osijek

''Naš Osijek'' prikupio 63.000 kuna za Zakladu ''Srce Grada Osijeka''

''Naš Osijek'' prikupio 63.000 kuna za Zakladu  ''Srce Grada Osijeka''

„Naš Osijek“, revijalni događaj održan u petak navečer u Muzeju okusa u organizaciji  Grada Osijeka, za povod je imao predstavljanje pozitivnih ljudi, događaja i trendova u Osijeku.



Upoznali smo "male poduzetnike" primatelje potpore u 2017. (njih 88), koje je Gradska uprava financirala iznosom od ukupno 1.300.000,00 kuna, a uz njih se družili i s već priznatim gospodarstvenicima, koji su svojim dugogodišnjim rezultatima nositelji razvoja i zaposlenosti u našem gradu.

Naš Osijek  svakako čine i sugrađani koji su svojim uspjesima u području kulture, sporta, znanosti obilježili prošlu godinu – od akademkinje Vlaste Piližote, dobitnice državne Nagrade za životno djelo, do braće Lončarić, prošlogodišnjih veslačkih svjetskih juniorskih prvaka, naravno uz Hrvatsko narodno kazalište, ponovnog osvajača Nagrade hrvatskog glumišta i drugih prestižnih priznanja, njihovog "manjeg brata" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića koje je osvojilo čak 23 nagrade, HPD "Lipa" koje je apsolutno dominiralo i osvojilo sve što se moglo na svjetskom natjecanju zborova u Salzburgu, Marijana Gubine, odlikovanog Redom hrvatskog pletera  i drugih uspješnih Osječana. U njihovo je ime pjesmom i glazbom govorila dobitnica Porina i pobjednica Splitskog festivala Mia Dimšić, naša sugrađanka koja je u prošloj godini očarala hrvatsku glazbenu scenu.

Vrlo motivirajućim riječima, u svom prepoznatljivom stilu, obratio se i poznati znanstvenik svjetskog ranga, kako se sam deklarira naš Osječanin, Davor Pavuna. Apostrofirao je ljudske potencijale koje naš grad ima i svoju nakanu da se uključi i pomogne u novom uzletu Osijeka.

Poveznica gospodarstva i obrazovanja, predstavljena je kroz akciju Zaklade "Srce Grada Osijeka". Putem tihe aukcije svi uzvanici imali su mogućnost otkupa slika koje je Zakladi darovala Likovna udruga Likar. Ovo je bio prvi događaj ovakve vrste, kojim se uspjelo prikupiti 63.000 kuna, a cjelokupan prihod aukcije i donacija namijenjen je stipendiranju školovanja mladih sugrađana iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djeci samohranih roditelja kao i djeci bez roditelja ili roditeljske skrbi. Istaknuo se jedan ugledni osječki gospodarstvenik koji je odlučio financirati cjelokupni iznos stipendije iznosom od 18.000 kuna.

Iskoristivši ovaj skup i okupljene gospodarstvenike, predstavljene su mogućnosti koje se gradu i gospodarstvenicima otvaraju u okviru ITU mehanizma, a podsjetili smo i na sve  prednosti Eko industrijske zone Nemetin. O ovim temama su govorili zamjenici gradonačelnika Žana Gamoš i Boris Piližota.

Gradonačelnik Ivan Vrkić je ovaj skup označio kao javni početak intenziviranja potpora prema gospodarstvu u obliku osiguravanja i prijenosa daleko većih financijskih sredstava i drugih oblika potpore poduzetnicima početnicima, kao i onima koji žele unaprijediti svoje poslovanje. Investicije u infrastrukturu se nastavljaju, no daleko veći naglasak, odnosno fokus rada Gradske uprave u ovoj godini bit će ulaganje u gospodarstvo – razvoj i zapošljavanje.

Tijekom aukcije ugodnu atmosferu podržavala je i glazbena skupina Suzette, dok su vrhunski kuhari i somelier Muzeja okusa, koji su svojim kulinarskim umijećem i sami obilježili proteklu godinu, delicijama i biranim vinom posluženim gostima zaokružili pozitivan i inspirativan dojam ovog događaja.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!