Vijesti / Osijek

Osječki gradonačelnik demantirao Škoru na Facebooku i zaprijeto mu sudskom tužbom

Osječki gradonačelnik demantirao Škoru na Facebooku i zaprijeto mu sudskom tužbom

U velikom intervjuu koji je dao za Večernji list, poznati pjevač i kantautor iz Višnjevca, Miroslav Škoro, u jednoj rečenici, koja je završila u naslovu, spomenuo je i Osijek i iznajmljivanje dvorane Gradski vrt za koncerte.

- Kod nas mediji prozivaju one koji imaju što reći i o nekim izvođačima iz Srbije, ne usuđuju se te izvođače, koji su ikone u Hrvatskoj, ni dirati. Bajaga i Đorđe Balašević u Osijeku mogu dobiti dvoranu gratis, a ja moram platiti mjesec dana unaprijed. Mi smo malo zbunjen narod i zato nam je tako kako jest – rečenica je koju je Škoro iznio i koja je izazvala burne reakcije u Osijeku.

Brzo je reagirao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i demantirao Škoru na svom Facebooku:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nastavno na današnje objede iznesene u Večernjem listu od strane dr. sc. Miroslava Škore, u maniri odgovornog gradonačelnika osjećam dužnost iznijeti činjenično stanje. Naime, koncerte oba spomenuta izvođača organizirala je tvrtka Koncert d.o.o. iz Osijeka. Prije koncerata potpisani su ugovori, izdane fakture te je sve plaćeno prije no što je organizator formalno preuzeo dvoranu uoči održavanja događaja. Za koncert Bajage plaćeno je 23.628,00 kn plus PDV, a za koncert Đorđa Balaševića 32.000,00 kn + PDV. Za sve navedeno postoje ugovori, fakture i uplate što će gradska tvrtka Športski objekti d.o.o. rado zainteresiranoj javnosti dati na uvid. Dr. sc. Miroslava Škoru u ime Grada Osijeka i tvrtke Športski objekti d.o.o. pozivam da se javno ispriča kako ne bismo morali satisfakciju potražiti sudskim putem. Žao mi je da se jedan umjetnik bavi špekulacijama - za njega kao našeg sugrađanina vrata su uvijek otvorena, ali prema uvjetima jednakim za sve, to je obaveza koju smo preuzeli dolaskom na čelo Osijeka.

Osječki gradonačelnik  priložio je i cjenik najma dvorane Gradski vrt koji možete pogledati ovdje.

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!