Vijesti / Osijek

U Osijeku obilježen Dan mimoza

U Osijeku obilježen Dan mimoza

I u Osijeku je u subotu, 20. siječnja 2018. godine obilježen 11. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice i ujedno najava 12. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.


Manifestacija se održava u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, KBC Osijek, DZ Osijek, IK Javor iz Osijeka, Mammae klubom Osijek, JaKa udruga žena oboljelih i liječenih od raka jajnika, LC Gea Osijek i Medicinskom školom Osijek. U navedenom vremenu će se uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijeliti edukativni materijali i informirati i savjetovati građane o mogućnostima sprečavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice, cijepljenju protiv HPV-a, kao i nacionalnim programima ranog otkrivanja raka.

Sve veći odaziv građana na „Dan mimoza“ govori u prilog tome da se u Hrvatskoj sve uspješnije radi na prevenciji. Prevencija i rano otkrivanje bolesti zasigurno će doprinijeti većem postotku izliječenja i smanjenju broja oboljelih od malignih bolesti. Osječko-baranjska županija se stavlja na raspolaganje za pomoć u organizaciji svih manifestacija koje idu tome u prilog."- rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!