Vijesti / Osijek

Stručni skupovi za 300 nastavnika održani u Osijeku

Stručni skupovi za 300 nastavnika održani u Osijeku

Početkom siječnja ove godine viša savjetnica za engleski i njemački jezik Izabela Potnar Mijić iz Agencije za odgoj i obrazovanje organizirala je Međužupanijski stručni skup za učitelje i nastavnike engleskog i njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske,Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Tema skupa bila je Projekti Europske unije-nove inicijative u području učenja i poučavanja.



Oko 150 nastavnika sudjelovalo je na skupu koji je održan u I.gimnaziji Osijek, a zbog velikog uspjeha i interesa skup je ponovljen za tjedan dana u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek, te je i na njemu sudjelovalo preko 150 nastavnika. Predavači koji su sudjelovali u radu skupa su nastavnici osnovnih i srednjih škola koje provode Erasmus+ projekte.

U plenarnom dijelu održana su dva predavanja za sve sudionike. Kako do uspješne Erasmus+ projektne prijave sudionicima skupa je pokazala projektna koordinatorica I.gimnazije Osijek Ivana Štiglec, a izlaganje na temu Provedba projekata održala je profesorica Gordana Dragušica, također iz I.gimnazije Osijek.Nakon toga nastavnici su obilazili učionice u kojima su kroz radionice i predavanja prikazani primjeri dobre prakse iz različitih škola. Profesorice Dorčak, Završki (I.gimnazija Osijek), Baraban-Jurišić (OŠ Vladimira Becića), Kaučić (Srednja škola Donji Miholjac), Kopić, Šarić (II.gimnazija Osijek), Taslak (OŠ Dore Pejačević Našice), Svalina (Ekonomska škola Osijek) i Hrnjak (Strojarsko-tehnička škola Osijek) pokazali su svojim kolegicama i kolegama na koji način provode projekte, te podijelile s njima korisne savjete za provođenje projekata.

Skup je od strane svih sudionika ocijenjen vrlo uspješnim i korisnim, te će vjerojatno rezultirati velikim brojem projektnih prijava na Erasmus+ natječaj za 2018 godinu.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!