Policija nastavlja lov na dilere: Uhićena četvorica mlađih Osječana

Policija nastavlja lov na dilere: Uhićena četvorica mlađih Osječana

PXL 260313 5926363

Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana te se sumnja da su 20-godišnjak i 23-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 20-godišnjak počinio i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje na području Osijeka koristi 20-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećice sa usitnjenom biljnom materijom - sintetski kanabinoid ukupne težine veće od 30 grama i više tisuća kuna.

U stanu je zatečen još jedan 20-godišnjak, koji je policijskim službenicima predao PVC paketić sa biljnom materijom  - sintetički kanabinoid ukupne težine veće od jednog grama.

Policijski službenici obavili su i pretragu doma i drugih prostora koje u Osijeku koristi 23-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli PVC vrećicu s marihuanom težine veće od 100 grama, više komada tableta droge MDMA - tzv. „Ecstasy“, PVC vrećica i papirnati paketić s drogom amfetaminom – „Speed“ ukupne težine veće od deset grama, jedan grumen nalik na drogu amfetamin – „Speed“, PVC vrećicu s praškasto-grumenkastom materijom droge MDMA takozvana „MRMA“ ukupne težine veće od pet grama, više PVC vrećica sa zelenom biljnom materijom sintetički kanabinoid težine veće od 50 grama, više od pola grama mješavine duhana i marihuane, metalne drobilice, preciznu vagu te nekoliko tisuća kuna i mobitel.

Prilikom pretrage pristupio je 22-godišnji hrvatski državljanin, kod kojeg su policijski službenici pronašli i uz potvrdu oduzeli paketiće sa zelenom biljnom materijom - sintetički kanabinoid ukupne težine veće od dva grama te ručno izrađena cigareta tzv. „joint“ ispunjena mješavinom duhana i marihuane.

Protiv 20-godišnjaka i 23-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu, dok protiv drugog 20-godišnjaka i 22-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

PROČITAJTE JOŠ: Uhićena petorica dilera s područja Osijeka, Vukovara i Vinkovaca

SiB.hr
FOTO (ilustracija): Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Četvrtak

Petak

Subota