Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom

Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom

338450

Dragutin Sudar, policajac iz Tenje, fotografirao se sa skupinom muškaraca na kojoj je 24-godišnji Nikola Ugrica iz Tenje napravio zajednički selfi sa šajkačom i kokardom na njoj.

Fotografija je napravljena na pravoslavni Badnjak kada vjernici pravoslavne vjere odlaze u šumu po hrast da bi ga potom palili, piše Glas Slavonije.

"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimjereni simbol. Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjem hrvatskom državljaninu te da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog te je priveden nadležnom prekršajnom sudu, a o svemu utvrđenom dostavit ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske (prvi s lijeva, op.a.), načelnik Policijske uprave osječko-baranjske protiv njega će podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti," kažu u službenom policijskom priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, ista ekipa provezla se vozilom, nedugo nakon fotografiranja, kroz mjesto Ćelije gdje su na sav glas vikali: “Ovo je Srbija”.

SiB.hr

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak