Vijesti / Osijek

Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom

Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom

Dragutin Sudar, policajac iz Tenje, fotografirao se sa skupinom muškaraca na kojoj je 24-godišnji Nikola Ugrica iz Tenje napravio zajednički selfi sa šajkačom i kokardom na njoj.

Fotografija je napravljena na pravoslavni Badnjak kada vjernici pravoslavne vjere odlaze u šumu po hrast da bi ga potom palili, piše Glas Slavonije.

"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimjereni simbol. Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjem hrvatskom državljaninu te da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog te je priveden nadležnom prekršajnom sudu, a o svemu utvrđenom dostavit ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske (prvi s lijeva, op.a.), načelnik Policijske uprave osječko-baranjske protiv njega će podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti," kažu u službenom policijskom priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, ista ekipa provezla se vozilom, nedugo nakon fotografiranja, kroz mjesto Ćelije gdje su na sav glas vikali: “Ovo je Srbija”.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!