Osječanin završio na sudu zbog krađe bicikala: ''Bicikle sam krao jer mi je trebao novac za curine brojne prohtjeve''

Osječanin završio na sudu zbog krađe bicikala: ''Bicikle sam krao jer mi je trebao novac za curine brojne prohtjeve''

PXL 190816 13937865

Osječki Općinski sud izrekao je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora koja ne može biti kraća od šest mjeseci, ni dulja od dvije godine, učeniku  trećeg razreda jedne srednje strukovne škole u Osijeku, koji je zbog cure postao serijski kradljivac bicikala. Ujedno mu je naloženo plaćanje 300 kuna sudskih troškova.

- Kriv sam i iskreno se kajem, a krao sam jer mi je trebao novac. Imao sam zahtjevnu curu koju sam dosta razmazio i ona je stalno nešto trebala. Vrlo je ružno to što sam učinio. Svi bicikli su vraćeni vlasnicima. Sramota me je jer to nije način na koji se dolazi do novca - objasnio je u sudnici mladi kradljivac bicikla.

Kako piše Jutarnji list, prema optužnici, tinejdžer je od 26. travnja do 25. svibnja prošle godine u Osijeku na više različitih adresa ukrao bicikle. U akcije je odlazio “naoružan” kliještima kojima je presijecao sajle. Neke krađe odradio je u pola bijela dana, a neke pod okriljem noći - dva puta ispred zgrade matematičke gimnazije, dva puta ispred Konzuma u Ulici F. Firingera i jednom na Trgu Lava Mirskog. Prema procjeni oštećenih vlasnika, vrijednost bicikala iznosila je od 1700 do 3000 kuna, a neposredno prije preprodaje na biciklima je preko postojećeg tvorničkog broja ukucavao druge znakove dok je dio premazivao crnom bojom, piše Jutarnji.

SiB.hr
FOTO (Ilustracija): Borna Filić/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak