Vijesti / Osijek

Osječani lani udomili 400 pasa, čak 100 više nego godinu prije!

Osječani lani udomili 400 pasa, čak 100 više nego godinu prije!

U prošloj godini Osječani su udomili čak 400 pasa iz nemetinskog Azila što je čak 100 više nego u 2016. godini.

- S ponosom smo ispratili 2017. godinu u kojoj smo imali rekordan broj udomljenja. I cijela je godina bila dobra, dobili smo no-kill Hrvatsku, odnosno zabranu ubijanja pasa u skloništima. Grad Osijek prvi je u Hrvatskoj zabranio držanje pasa na lancu, a dopušten je prijevoz pasa u vozilima Gradskog prijevoza putnika. Filozofski je fakultet dopustio ulazak sa psima u svoje prostore te se nadamo da će i ostale ustanove krenuti njegovim putem. Kujica Alenka, koja je dobila i studentsku iskaznicu, također je udomljena - kaže za Glas Slavonije s ponosom Ivana Crnoja, predsjednica udruge Pobjede, koja se bavi zaštitom i promicanjem prava životinja.

Crnoja ističe kako im i građani svakodnevno pomažu, posebno u blagdansko vrijeme kada ih se sjete i oni koji žive daleko od Osijeka pa pošalju donaciju za pse.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ako je 2017. bila tako dobra, ova mora biti samo bolja! Imamo nade u nove pobjede i sigurni smo da ćemo s dobrom podrškom stvoriti bolji svijet za sve njegove stanovnike. Pomažu nam i djeca i odrasli, surađujemo s više od 40 škola, fakulteta i vrtića u gradu. Djeca i njihovi nastavnici često dolaze prošetati pse, a mi njima držimo predavanja kako da budu bolji prema životinjama - zaključuje predsjednica udruge Pobjede.

SiB.hr
FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!