Zatvoren Konzum u Superu

Zatvoren Konzum u Superu

PXL 170317 15965772

Samoposluga iz Konzumova lanca koja se nalazila u podrumskim prostorima osječkog trgovačkog centra Super, prestala je s radom s posljednjim danom prošle godine.

Voditelj Konzumove Službe za odnose s javnošću Petar Tanta, za Glas Slavonije rekao je da je ta samoposluga zatvorena zbog toga što više nije isplativa te nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina.

Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini.

Optimizacija Konzumove prodajne mreže provodi se stalno i dio je redovitog poslovanja koje se odvija na način uobičajen u maloprodaji, objašnjava Tanta.

Naime, svake se godine do sada određeni broj prodajnih mjesta zatvarao, uz istodobno otvaranje drugih, bez utjecaja na zaposlenost koji bi izlazio iz okvira fluktuacije zaposlenika karakteristične za maloprodaju u velikim sustavima.

Konzum je do sada na području Osijeka zatvorio tri trgovine malog formata, ističe Tanta, a u sklopu trenutnog procesa restrukturiranja predviđeno je zatvaranje 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske.

SiB.hr
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja

Srijeda

Četvrtak

Petak