Vijesti / Osijek

Kako je Sjenjak postao Blatnjak

Kako je Sjenjak postao Blatnjak

Radovi na izgradnji kružnog toka na križanju Trpimirove i Drinske ulice, odnosno na ulazu u Sjenjak, zadaju glavobolje brojnim građanima, a posebno stanovnicima tog naselja.

Kako su radovi ušli u nepovoljne zimske uvjete, žitelji tog naselja prisiljeni su se svakodnevno kroz kaljužu probijati kako bi došli do Trpimirove ulice ili pak ići okolnim, puno dužim putem, preko Divlatove ulice.

Podsjetimo, radovi na izgradnji kružnog toka  počeli su krajem listopada, zatvaranjem ulaza na Sjenjak s Trpimirove i privremenom regulacijom prometa. Ugovoreni rok za završetak radova je 90 dana,  ali je sasvim izvjesno već sad da će on biti probijen. Investitor je Grad Osijek, a izvođač Osijek-Koteks. Vrijednost radova je 4.824.779,41 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim blata i kaljuže stanovnici Sjenjaka nezadovoljni su i izgradnjom malog kružnog toka tik do velikog.

- Još uvijek nema nogostupa, nema pješačkih prijelaza. Uvijek se išlo u korist pješaka, a sada više čovjek ne vrijedi ništa, a naročito stariji žitelji koji moraju dobrih 300-400 metara kružiti i prelaziti bespotrebno jedan ili više pješačkih. A ovdje zimi kod parkirališta će biti zanimljivo zimi prelaziti, rekao nam je jedan naš čitatelj sa Sjenjaka.

Situaciju oko izgradnje kružnog toka na Sjenjaku uoči Božića na svom je Facebook profilu komentirao i osječki gradonačelnik.

- Nekoliko činjenica valja izdvojiti kada je u pitanju izgradnja novog kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Trpimira i Drinske ulice. Od početka javne nabave svi rokovi definirani su u radnim danima (ne u kalendarskim) jer se radi o složenom zahvatu, ulazi se u nepovoljnije (zimske) uvjete, a tvrtka Vodovod Osijek d.o.o. je (su)investitor na dijelu radova koje valja prethodno obaviti. Slično je bilo, sjetit ćete se, prije par godina kada je ista tvrtka izvela podzemne radove na kružnom toku kojeg smo prije nekoliko dana pustili u promet. Radovi vezani uz vodovod i kanalizaciju na malom kružnom toku kod Caffe bara Tango planirani su i završeni prema dinamičkom planu u ovoj godini te će isti uskoro biti pušten u promet. Svi radovi oko vodovoda i kanalizacije na ovom posljednjem u nizu kružnih tokova od početka su planirani za 2018. godinu te će se izvesti sukladno planiranoj dinamici. Nakon što pustimo promet kroz mali kružni tok sa Sjenjaka, isto ćemo učiniti i na križanju s Drinskom ulicom uz semaforsku regulaciju. Konačno, nakon što se završe svi potrebni radovi na instalacijama, ništa se neće ponovno raditi kao što su pojedini mediji insinuirali, nit će križanje biti zatvoreno za promet. Naime, radovi su se i do sada izvodili pod prometnim opterećenjem kako ne bismo inkomodirali naše sugrađane, a povremene i privremene regulacije provode se samo kada je to zbog sigurnosti nužno, komentirao je Vrkić.

Stanovnicima Sjenjaka ostaje samo trpiti ovako stanje i nadati se što skorijem završetku radova.

26553034 10208773344249909 415947639 n

26540311 10208773600616318 1288650985 o

26540934 10208773342929876 113658802 o

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!