Grad Osijek zaključio godinu s rekordnih 101 tisuću noćenja

Grad Osijek zaključio godinu s rekordnih 101 tisuću noćenja

snijegpanorama2

Godinom na izmaku u Turističkoj zajednici grada Osijeka mogu uistinu biti zadovoljni. Prema e-vizitoru ostvareno je više od 101.000 noćenja, što nije nikada zabilježeno u našem gradu.

Osijek je proglašen najuspješnijom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske. Rezultat je koji obvezuje u sljedećoj godini kako bi bili još uspješniji, rekao je na sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Osijeka direktor Saša Uranjek.

Prostora za još veće zadovoljstvo imamo u turističkim mogućnostima koje treba na vrijeme planirati, uključiti u kalendar zbivanja. Valja razmišljati i o novim projektima koje će Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica podržati, rekla je pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

Od grada Osijeka i Županije osječko-baranjske očekuje se daleko više prijava na različite projekte koje raspisuju i resorno ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica. Ono što sigurno smeta članove Skupštine, ali i ostale turističke djelatnike u gradu jest činjenica kako gradonačelnici Osijeka nikada nisu imali dovoljno vremena za Turističku zajednicu. Stoga se postavlja  pitanje, koliko se radi planski, a koliko stihijski. Ako je stihijski, dobro nam se dogodila 2017. godina, a ako je planski, može daleko bolje. Osječani to očekuju s pravom.

Izvor: Radio Osijek
FOTO: Marko Banić/Lux Produkcija
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr