Vijesti / Osijek

Osječka Južna obilaznica postaje Avenija 106. brigade Hrvatske vojske?

Osječka Južna obilaznica postaje Avenija 106. brigade Hrvatske vojske?

Hoće li osječka Južna obilaznica uskoro nositi ime Avenija 106. brigade Hrvatske vojske? Inicijativa je to udruge 106. brigade Zbora narodne garde koja je sinoć održala prvu redovnu izvještajnu skupštinu. U protekloj godini postavili su spomen ploču svojim poginulim i nestalim pripadnicima kod kapelice Kraljice mira, a pokrenuli su i inicijativu da se 5. prosinca nazove Danom obrane Osijeka, piše Republika.eu

Južna obilaznica bila je crta bojišnice 106. brigade u ratu, pa od tud i dolazi ova inicijativa.  Riječ je o državnoj cesti, ali pod ingerencijom Odbora za preimenovanja ulica i trgova Grada Osijeka.

- Imamo podršku od Odbora za branitelje Grada Osijeka, župana Anušića i gradonačelnika Vrkića, a koliko smo primjetili, i podršku drugih braniteljskih udruga. 106. je bila okosnica obrane i popunjavala je sve ostale brigade, s tim da ne umanjujemo ničiju zaslužnost za obranu Grada Osijeka, rekao je predsjednik Udruge 106. brigade ZNG RH Franjo Wertag.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inicijativa je pokrenuta u prosincu prošle godine. Za sljedeću godinu članovi udruge planiraju sudjelovati u podizanju spomenika i izdavanja monografije legendarne ratne radio postaje Žuta podmornica. U planu im je sudjelovati i u podizanju spomen-obilježja u Rosinjači.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!