Vijesti / Osijek

I Osijek brani Advent od terorizma

I Osijek brani Advent od terorizma

Po uzoru na velike svjetske gradove i Osijek je ove godine na prilazu središnjem trgu postavio barijere kojima je cilj spriječiti neželjene scene kakve (prečesto) vidimo u medijima.

 Teške betonske barijere tako vidimo na svim prilazima trgu na kojem se održava manifestacija Advent u Osijeku. Prema informacijama organizatora, Advent je u prva dva tjedna posjetilo čak 85 tisuća ljudi što je premašilo ukupnu prošlogodišnju posjetu kad se Advent odvijao u Tvrđi.

Reakcije građana na način "obrane" su podjeljene pa tako neki pozdravljaju oprez dok su drugi zgroženi betonima na središnjem trgu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svakodnevno vidimo kako manijaci ne biraju vrijeme ni mjesto pa je bolje spriječiti nego liječiti," kaže nam Ivana koju smo zatekli na trgu u potrazi za božićnim poklonima.

"Grozno, ovo me podsjeća na početak 90-tih i na barikade!" reakcija je jednog starijeg građanina koji je glasno negodovao.

Na naš upit čija je odluka bila postaviti betonske brane, za sad nismo dobili odgovor, ali je pretpostavka kako se radi o odluci sigurnosnih službi u situacijama kad se na javnim mjestima okuplja veliki broj građana.

SiB.hr 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!