Vrijedna donacija OTOSa Centru Ivan Štark

Vrijedna donacija OTOSa Centru Ivan Štark

otos

OTOS Ortopedska tehnika d.o.o. već više od 70 godina uspješno izrađuje i distribuira ortopedska pomagala koja poboljšavaju i unaprjeđuju kvalitetu života OTOS-ovih korisnika, društveno odgovorno posluje te kontinuirano doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje.

Svake godine 20. prosinca u svijetu se obilježava Međunarodni dan ljudske solidarnosti koji za cilj ima isticanje važnosti solidarnosti među ljudima. OTOS je ove godine, povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, podržao rad Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ iz Osijeka. Centru „Ivan Štark“ donirana su invalidska kolica marke Vermeiren i štake francuskog proizvođača FDI.

„OTOS je proizvođač i uvoznik ortopedskih pomagala više od 70 godina upravo zahvaljujući nastojanjima da u svom radu ne budemo okrenuti samo sebi već da prepoznamo potrebe naših korisnika u pravom trenutku. Ova donacija bila je još jedan od koraka u tom smjeru. Kroz naš svakodnevni rad s osobama s invaliditetom spoznali smo značaj njihovog uključenja u svakodnevne aktivnosti i iz toga razloga odlučili smo donirati upravo pomagala za kretanje“ - Ivana Balić, voditeljic službe za komercijalne poslove i maloprodaju u OTOS-u

Prilikom preuzimanja donacije, 20. prosinca 2017.godine, OTOS-ove predstavnike u Centru „Ivan Štark“ ugostile su ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, mr.sc. Edit Lemal, dipl. defektolog, i Egidia Lekić, bacc. fizioterapeut I. stupnja. Upoznali su se polaznici Centra „Ivan Štark“ i dobio se uvid u njihove svakodnevne aktivnosti.

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ kroz godine se, ovisno o mogućnostima i potrebama svojih polaznika, prilagođavao i razvijao, a ove godine proslavio je 55 godina rada. Trenutno u Centru „Ivan Štark“ ima 32 razredna odjela, polaznici su u dobi između 7 i 60 godina (152 učenika do 21 godine i 40 odraslih osoba na poludnevnom boravku) te isti u Centru „Ivan Štark“ razvijaju svoje interese, uče kako obavljati svakodnevne aktivnosti, usvajaju obrazovne sadržaje, sudjeluju na raznim natjecanjima, izrađuju stvari i slično.

„Donacija OTOS-a nam jako puno znači zato što imamo sve veći broj polaznika s motoričkim teškoćama kojima invalidska kolica nisu potrebna, ali prilikom prijevoza, odlaska na druženja i na neku aktivnost potrebna su nam kolica kako bi pomogla u njihovom transportu. Zahvaljujući ovim kolicima pojedini korisnici moći će sudjelovati u aktivnostima u gradu, odlasku na ekskurziju i sudjelovanju na natjecanjima.“ – ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, mr.sc. Edit Lemal, dipl.defektolog
OTOS-u je neizmjerno drago što je ovom donacijom doprinio i unaprijedio kvalitetu života korisnika Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ iz Osijeka.

   
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr