Otkriven uzrok tragedije u kojoj je poginuo dvogodišnji Teo

Otkriven uzrok tragedije u kojoj je poginuo dvogodišnji Teo

PXL 201217 19091728

Obdukcija je pokazala da je dvogodišnji Teo, koji je u utorak poginuo u strašnom požaru kuće u predgrađu Osijeka, preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom.

A očevidom je utvrđeno kako požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima te da ga nisu izazvale ni lampice koje je 22-godišnja majka stavila na prozor, o čemu se nagađalo kao o mogućem uzroku požara. Kako stvari stoje, vjerojatno je žar iz peći došao u kontakt s nečim što se zapalilo, prenosi Jutarnji list.

Požar je izbio u 18 sati dok je u u njihovoj maloj i trošnoj kućici bila i njihova samohrana 22-godišnja majka. Dvoje starije djece je ranije taj dan otišlo kod bake i djeda nekoliko kuća dalje. U jednoj sobici ostali su se igrati Tomislav i dvogodišnji Teo. Majka u trenutku izbijanja požara nije bila pokraj djece i nije na vrijeme primijetila opasnost. Uspjela je iz vatre spasiti samo starijeg Tomislava.

Pogođen tragedijom, gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da je stan hitno pronađen.

- Pozivam građane da se uključe u pomoć oko uređenja prostora, jer ta obitelj nakon požara nema ništa. Mi ćemo također pomoći koliko god možemo, no bilo bi dobro da se i građani koji mogu priključe i pomognu ovoj nesretnoj obitelji - dodao je gradonačelnik

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL
SiB.hr

 
Pratite SiB.hr bilo kad i bilo gdje! Posjetite naš mobilni portal m.sib.hr

Najave događaja