Vijesti / Osijek

Otkriven uzrok tragedije u kojoj je poginuo dvogodišnji Teo

Otkriven uzrok tragedije u kojoj je poginuo dvogodišnji Teo

Obdukcija je pokazala da je dvogodišnji Teo, koji je u utorak poginuo u strašnom požaru kuće u predgrađu Osijeka, preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom.

A očevidom je utvrđeno kako požar nije izazvao nikakav tehnički kvar na električnim instalacijama ili uređajima te da ga nisu izazvale ni lampice koje je 22-godišnja majka stavila na prozor, o čemu se nagađalo kao o mogućem uzroku požara. Kako stvari stoje, vjerojatno je žar iz peći došao u kontakt s nečim što se zapalilo, prenosi Jutarnji list.

Požar je izbio u 18 sati dok je u u njihovoj maloj i trošnoj kućici bila i njihova samohrana 22-godišnja majka. Dvoje starije djece je ranije taj dan otišlo kod bake i djeda nekoliko kuća dalje. U jednoj sobici ostali su se igrati Tomislav i dvogodišnji Teo. Majka u trenutku izbijanja požara nije bila pokraj djece i nije na vrijeme primijetila opasnost. Uspjela je iz vatre spasiti samo starijeg Tomislava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pogođen tragedijom, gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je da je stan hitno pronađen.

- Pozivam građane da se uključe u pomoć oko uređenja prostora, jer ta obitelj nakon požara nema ništa. Mi ćemo također pomoći koliko god možemo, no bilo bi dobro da se i građani koji mogu priključe i pomognu ovoj nesretnoj obitelji - dodao je gradonačelnik

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL
SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!